S'amplia fins al 12 d'octubre el termini per a presentar suggeriments al pla especial del Botànic

Guardar

L’Ajuntament amplia dos mesos el termini d’exposició pública i recepció de suggeriments i al·legacions al Pla Especial de Protecció (PEP) de l’Entorn de Béns d’Interés Cultural (BIC) del Botànic. Així ho ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de la planificació de la ciutat, Vicent Sarrià, que ha explicat que este període administratiu coincidia amb el de vacacions.

D’esta manera, l’Ajuntament atén la petició d’alguns veïns i veïnes, i l’equip tècnic realitzarà una avaluació de les enquestes i procedirà a redactar l’informe de contestació a les al·legacions a partir del 12 d’octubre. El regidor Vicent Sarrià ha participat al Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV), juntament amb l’equip tècnic redactor, en la primera jornada de debat dins del procés de participació pública del Pla Especial de Protecció (PEP) de l’Entorn de Béns d’Interés Cultural (BIC) del Botànic.

El pla inclou els BIC del Jardí Botànic, torres de Quart i església de Sant Miquel i Sant Sebastià i un catàleg d’edificis protegits amb nous béns de rellevància local, com el col·legi i l’església dels Jesuïtes (que el Pla proposa reconstruir amb noves naus, tal com es va construir originàriament), la Casa de la Caritat, les alqueries rurals del carrer del Beat Gaspar Bono (que es rehabilitaran per a ús públic), el monestir de Santa Úrsula, un fumeral industrial i la barana de l’antic llit del riu Turia, en el tram entre Guillem de Castro i el pont de les Glòries Valencianes. A més, s’incorporen al catàleg amb diferents nivells de protecció 34 edificis més que formen part de l’arquitectura tradicional, principalment els de el carrer del Túria, que el PGOU deixava fora d’ordenació i ara es mantenen en considerar els seus valors patrimonials.

El document està exposat al públic des del passat 21 de juny per un període de 45 dies i es pot consultar en el Servici de Gestió del Centre Històric a les oficines municipals de la Tabacalera i en el web municipal, on a més s’incorpora una enquesta d’opinió.

L’acte ha sigut presentat pel president del CTAV, Mariano Bolant, que ha manifestat, igual que la majoria dels participants, el seu agraïment per “esta nova etapa de participació i consulta ciutadana que s’ha iniciat en els processos de disseny i planificació de la ciutat”.

Sarrià i l’equip tècnic redactor del document han explicat als assistents que “no hi ha motiu de preocupació, ja que es tracta d’una situació de fora d’ordenació per afecció patrimonial quan es produïsca la reconstrucció dels edificis quan hagen transcorregut moltes dècades, perquè haja conclòs la seua vida útil i és necessari derrocar-los, i que fins llavors se’n pot fer tot tipus d’obres i rehabilitacions integrals”.

No obstant això, Sarrià ha animat els veïns a participar d’una manera activa presentant enquestes, suggeriments i al·legacions, perquè “el procés participatiu es fa precisament per a valorar l’opinió ciutadana i tindre-la en compte en les determinacions urbanístiques i patrimonials. Afortunadament, els temps en què els documents de planejament s’exposaven al públic sense participació prèvia dels veïns no tornarà i la ciutat es dissenyarà amb el màxim consens possible”.

Un segon debat d’este procés de participació pública es realitzarà el dimarts 12 de juliol a les 19.00 hores, al Jardí Botánic, per a entitats i veïns del districte.

Destacats