Ribó preveu que enguany no s'autoritze la Cavalcada de Reis de València

Guardar

fotonoticia_20201125123507_1920
fotonoticia_20201125123507_1920

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat aquest dimecres que a partir de l'apuntat aquest dimarts pel Govern central sobre la celebració de les cavalcades de Reis és previsible que la Conselleria de Sanitat vaja a dir que no a la proposta que li ha plantejat l'Ajuntament per a poder dur-la a terme en aquesta ciutat amb les mesures necessàries per a evitar contagis de la Covid-19.

Així mateix, ha reiterat que el consistori valencià, com "sempre", s'atindrà "escrupolosament al que diguen les autoritats sanitàries". El primer edil ha recordat que el consistori està esperant resposta de la Conselleria de Sanitat al plantejament que li ha fet per a poder celebrar aquesta cavalcada en la capital valenciana.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a informar del procés de restauració de la Senyera de 1928, preguntat per si finalment se celebrarà a València cavalcada de Reis després de la recomanació feta per l'Executiu central perquè, a conseqüència de la Covid-19, aquest tipus d'actes no es faça en el pròxim Nadal o que si es fa siga estàtic o per televisió.

"Estem esperant la resolució de la Conselleria de Sanitat però entenem que després del que va eixir ahir a nivell estatal la situació serà clara. Estem treballant en les condicions, ja que la Conselleria de Sanitat ens dirà que no es pot fer", ha exposat preguntat també per si dóna per liquidada la cavalcada de Reis.

No obstant això, ha subratllat que no s'ha rebut "encara" document d'aquest departament de la Generalitat. "Nosaltres havíem fet un plantejament a la Conselleria de Sanitat. Sembla que no es poden fer aquestes festes, aquestes cavalcades. Perquè, senzillament, com hem dit sempre, ens atindrem escrupolosament al que ens diguen les autoritats sanitàries", ha manifestat el responsable municipal. "Crec que és molt clar", ha agregat.

"UNA SEGONA PLANIFICACIÓ"

Respecte a si l'Ajuntament compta amb alguna idea com a alternativa a no dur a terme aquest acte, Joan Ribó ha assenyalat que "no" i ha demanat "uns dies" per a poder fer "una segona planificació".

"Teníem un projecte que hem presentat a la conselleria. Estudiarem com podem, en la mesura que siga possible i dins del que siga possible sanitàriament, realitzar les activitats corresponents", ha asseverat el responsable municipal.

Destacats