Ribó: "L’Ajuntament treballa contra la violència de gènere amb iniciatives concretes que es plasmen als pressupostos"

Guardar

0907 Minut silencia contra la violència masclista (2)
0907 Minut silencia contra la violència masclista (2)

La Corporació Municipal ha manifestat hui el seu rebuig contra l’últim cas de violència de gènere registrat a la ciutat de València, ocorregut al barri de Patraix. L’alcalde Joan Ribó, que ha encapçalat esta concentració silenciosa celebrada a les 12 hores la porta principal de l’Ajuntament amb les mesures de seguretat sanitària adequades, ha reflexionat que «este minut de silenci simbolitza que l’objectiu del govern local és que s’elimine la violència masclista de la societat». «I amb eixe fi apliquem polítiques d’Igualtat que es plasma també als pressupostos públics, elaborats amb una perspectiva de gènere». «En este marc- ha destacat- la Junta de Govern aprovarà este divendres l’increment d’un 50% el pressupost, nombre i hores dels tallers d’igualtat, gratuïts i oberts a totes les dones de la ciutat».

En concloure este minut de condemna per l’últim cas de violència, que Joan Ribó, ha qualificat d’«escandalós», l’alcalde ha explicat que este gest de repulsa s’ha repetit a les portes dels diferents edificis municipals, amb la participació de representants de la majoriadels Grups Polítics Municipals així com veïns i funcionaris que s'han sumat a la protesta i condol.

«La lluita contra la violència de gènere és un assumpte prioritari», ha assegurat el primer edil en reiterar que «amb eixe objectiu, l’Ajuntament treballa i incrementa recursos per ampliar, per exemple, els esmentats tallers que fomenten la igualtat de les persones, o per dotar de major ajuda a les empreses i entitats que treballen en este tema». «A més –ha ressaltat- hui comença un procés per ampliar la plantilla de la Policia Local i del grup GAMA (Grup d’Atenció als Maltractaments) per a millorar el paper que desenvolupa este cos de seguretat davant els casos de violència masclista».

«L’Ajuntament treballa de continu per lluitar contra qualsevol classe de violència i concretament contra la de gènere, tal com demostren els Pressupostos Municipals, amb partides que busquen l'equitat entre les persones», ha conclós Joan Ribó.

Arxivat a:

Destacats