Ribó: "Farem tot el possible perquè vinga la Copa Amèrica, però sense posar els diners"

Guardar

Imatge de l'America's Cup de València
Imatge de l'America's Cup de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit aquest dijous que l'Ajuntament està disposat a cedir instal·lacions per a la celebració de la 37 Copa Amèrica, però no a pagar el cànon perquè "l'aportació econòmica ha de ser publicoprivada".

"Farem tot el possible perquè vinga la Copa Amèrica, però amb unes condicions, no posant tots els diners que després ens passem anys pagant", ha recalcat a la portaveu del PP, Mª José Catalá, en una interpel·lació en el ple municipal de setembre.

Els 'populars' aposten perquè València postule com a seu amb la col·laboració de la Generalitat, el Govern i el sector empresarial, una cosa en la qual porten insistint des que l'organització ajornara l'elecció de la ciutat a mitjan setembre.

En la seua resposta, Ribó (Compromís) ha remarcat que "per descomptat" que donen suport a aquesta competició de vela i així li ho van comunicar als organitzadors, però no estan disposats a realitzar una inversió així, a més de recordar que la celebració a Nova Zelanda va suposar "94 milions en pèrdues".

Ha advocat per estudiar "de manera seriosa" la celebració de la Copa Amèrica i per replantejar l'aportació econòmica, garantint que l'Ajuntament està centrat en l'objectiu de "traure a la ciutat de la crisi". "Si es pot plantejar amb col·laboració publicoprivada, estupend", ha resumit.

També ha posat l'accent que estan disposats a reunir-se amb els organitzadors "quan faça falta" i ha recordat que la Generalitat tampoc està a favor de pagar el cànon, així com que l'Ajuntament "encara" ha de pagar en 2022 altres sis milions pel deute del Consorci València 2007, l'organisme encarregat de coordinar les obres necessàries per a celebrar llavors l'America's Cup.

Per tant, el primer edil ha insistit que ara no és moment de fer "una inversió d'eixe tipus" i ha recordat al PP que l'actual Govern central sí ha condonat el deute de La Marina a diferència de l'anterior de Mariano Rajoy.

Destacats