Ribó dona a entendre que no hi haurà Falles al març i que s'haurà d'esperar a una situació "mes convenient"

Guardar

Crema Falla Municipal Marzo 2020-15
Crema Falla Municipal Marzo 2020-15

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha donat a entendre aquest dijous que no hi haurà Falles el mes vinent de març, a causa de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19, i ha indicat que per a celebrar aquestes festes s'haurà d'"esperar a una situació més convenient" que permeta dur-les a terme.

"Haurem d'esperar a una situació més convenient", ha exposat el responsable municipal en unes declaracions a la SER recollides per Europa Press, després d'afirmar que el món de les Falles "no podrà realitzar la seua activitat en el pròxim Sant Josep", 19 de març, dia gran de les festes.

Malgrat aquesta circumstància, el primer edil ha animat a tots els sectors vinculats a les festes josefines a seguir amb la seua activitat, una cosa "imprescindible" per a la seua "continuïtat". Així mateix, ha ressaltat la voluntat del consistori i d'altres administracions d'ajudar-los en eixe sentit.

Joan Ribó s'ha pronunciat en aquests termes en parlar de les subvencions dirigides als sectors relacionats amb les Falles i altres festes que es pretenen incloure en el nou fons anunciat dimarts passat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a ajudar sectors econòmics a afrontar els efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

"Dimarts passat, en la reunió en el Palau de la Generalitat amb els alcaldes de les grans ciutats i els presidents de les diputacions i el president de la Generalitat acordàrem crear un fons --amb el 50% de la Generalitat, el 30% de les diputacions i el 20% dels ajuntaments, ha precisat-- on es tinguera molt en compte també a tothom de la festa a més de l'hostaleria, l'hostalatge, les agències de viatges, el món de l'espectacle i les arts i l'oci nocturn", ha exposat Ribó.

Així, l'alcalde de València ha afirmat que en parlar d'aquest nou programa d'ajudes es va tindre "molt en compte als artistes fallers, als artistes carrossers, a l'orfebreria i a l'indumentarista" per ser "fonamental" en l'actualitat "ajudar a tothom de les Falles".

"IMPORTA MOLT"

"Ens sembla fonamental en aquest moment ajudar a tothom de les Falles que, com és sabut, no podrà realitzar la seua activitat en el pròxim Sant Josep i haurem d'esperar a una situació més convenient" perquè es puguen celebrar eixes festes, ha plantejat Joan Ribó.

Després d'això, ha ressaltat que a l'"Ajuntament de València li importa molt que el món faller continue la seua activitat" i ha assenyalat que per això se'l vol ajudar i prestar "una atenció especial". "Per això, volem ajudar i prestar-li una atenció especial. Pensem que és imprescindible per la continuïtat d'aquestes festes, tan importants per a la ciutat i tota la seua àrea metropolitana", ha manifestat l'alcalde.

Destacats