Ribó destaca que el major aforament de l'Arena permetrà a la ciutat accedir a esdeveniments internacionals

Guardar

valencia_arena
valencia_arena

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest divendres que la decisió dels promotors del futur pavelló València Arena d'ampliar el seu aforament permetrà a aquesta ciutat accedir a esdeveniments internacionals, tant esportius com culturals i musicals, als quals havia de renunciar per no comptar amb els espais adequats.

El primer edil ha considerat que aquesta nova infraestructura, promoguda per l'empresari valencià Juan Roig a través de la societat Licampa 1967 S.L., representa "una iniciativa estratègica" per a la capital valenciana. Els promotors del València Arena han decidit ampliar la capacitat màxima d'aquest estadi fins a un màxim de 15.600 espectadors en manera bàsquet i de 18.600 en manera concerte.

"Això serà molt important perquè ens permetrà poder accedir a esdeveniments de tipus internacional", ha assegurat Ribó preguntat per la decisió d'ampliar l'aforament del futur pavelló i la inversió per a construir-lo fins més de 220 milions d'euros. L'alcalde s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presidir a l'Ajuntament l'acte de lliurament d'honors i distincions amb motiu del 9 d'Octubre.

Joan Ribó es va reunir dimecres passat amb responsables la societat promotora del València Arena per a conéixer novetats del projecte. Ha precisat que aquesta trobada es va produir després d'haver-se aprovat inicialment en el ple municipal de setembre la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat que permet avançar en la construcció d'aquest pavelló.

"És una iniciativa estratègica per a la ciutat. No es podien fer campionats internacionals de bàsquet per poc aforament. Anem a un aforament ja més gran, crec que el més important de tota Espanya, del voltant de 15.000 o 16.000 persones. Això serà molt important perquè ens permetrà poder accedir a aquests esdeveniments de tipus internacional", ha ressaltat el responsable municipal.

INVERSIÓ "QUE DIGNIFICA"

Així mateix, Ribó ha ressaltat el vessant que el València Arena tindrà com a espai per a acollir grans concerts i convertir-se "en un auditori per a més de 18.000 persones". "Fins ara qui volia veure grans cantants havia d'emigrar a Barcelona o a Madrid perquè no disposàvem ací de recintes tan grans. L'Arena suposarà un pas avant per a la ciutat molt important", ha exposat.

L'alcalde ha parlat també de la inversió prevista per Juan Roig per a fer realitat el nou pavelló i ha valorat que haja augmentat. "Les inversions han augmentat a més de 220 milions. Havien començat amb menys, per davall de 200, i han passat ja a 220. És una inversió privada que dignifica tant l'esport com les audicions musicals", ha insistit.

Destacats