Ribó crida als ciutadans de València a "confinar-se al màxim de les seues possibilitats"

Guardar

1021 Joan Ribó. Debat estat ciutat
1021 Joan Ribó. Debat estat ciutat

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha recalcat que, davant l'evolució actual de la pandèmia de coronavirus, "és molt important que la gent estiga a casa el més possible, que es confine al màxim de les seues possibilitats i que respecte escrupolosament les normes, que s'han donat per part de la Generalitat". Normes, ha postil·lat "que a alguns ens agradarien que foren una mica més estrictes".

El primer edil ha afirmat que l'actual és "un moment molt preocupant" en l'àmbit sanitari "per la situació de la pandèmia". Referent a això, ha assenyalat que estem en "un moment en el qual el nivell de contagis" de Covid-19 "s'està disparant a la ciutat de València, a la província i en el mateix Ajuntament".

Joan Ribó opina que s'han de "prendre totes les mesures a tots els nivells de prevenció" i assegura que "és molt important que la gent estiga a casa el més possible, que es confine al màxim de les seues possibilitats i que respecte escrupolosament les normes que s'han donat per part de la Generalitat, que a alguns ens agradarien que foren una mica més estrictes".

Aquest dimarts s'ha informat que Compromís, formació de Joan Ribó, traslladarà al Consell i al Govern central la "necessitat" d'adoptar mesures "més dures", com el confinament parcial, per a fer front a la pandèmia davant les "preocupants" xifres que s'han conegut en els últims dies.

Així, els portaveus de Compromís, Mónica Oltra, Àgueda Micó, Joan Ribó i Juan Ponce creuen que, davant aquesta situació, "cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació, en el sentit que hem vingut proposant des del mes d'octubre en els diferents àmbits institucionals i polítics".

TELETREBALL I SUSPENSIÓ HOSTALERIA

Entre les propostes, advoquen per promoure el teletreball, suspendre l'activitat de l'hostaleria, els establiments turístics, hotelers i d'oci, els centres comercials i establiments comercials no essencials de més de 800 metres quadrats i limitar la seua activitat en espais d'igual o inferior grandària.

D'igual manera, aposta per suspendre espectacles i activitats sense programació estable que impliquen acumulació de persones a l'entrada i a l'eixida, prohibició de les reunions de no convivents, exceptuant les cures i la criança, i confinament nocturn a les 20.00 hores amb les excepcions que marca l'actual normativa.

Destacats