Ribó convoca per a aquest dijous el ple monogràfic sobre la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament

Alcaldia considera "totalment anacrònica" la petició dels grups de l'oposició de paralitzar-la

Guardar

peatonalizacion plaza ayuntamiento ep
peatonalizacion plaza ayuntamiento ep

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha decidit convocar per a aquest pròxim dijous el ple monogràfic sobre la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament, per a analitzar la petició de l'oposició per a paralitzar aquesta actuació en aquest punt de la ciutat i en el seu entorn, segons han informat fonts municipals.

Segons aquestes fonts, Ribó ja ha explicat al llarg dels últims mesos que, per a la conversió en zona de vianants de la plaça, es preveu un "procés participatiu extens", que compte amb la ciutadania i amb les entitats socials i empreses que desitgen participar en ell.

En aquesta línia, defensen que les conversions en zona de vianants dels centres històrics "són processos que s'estan desenvolupant en totes les grans ciutats d'Europa" i, en el cas de València, com en la resta de ciutats, "té per objectiu impulsar els trajectes caminant --que són els més nombrosos estadísticament a la ciutat--, baixar els nivells de contaminació i impulsar el transport públic".

Per això, en una primera fase, l'actual, es desvia el trànsit rodat i s'elabora una nova planta viària; en una segona, ja en preparació, es desenvolupa el procés participatiu i concurs d'idees i en la tercera s'escometrà la reforma urbanística definitiva.

Des de l'Alcaldia, es considera "totalment anacrònica" la petició dels grups de l'oposició de paralitzar aquesta conversió en zona de vianants i la seua aposta per intensificar el trànsit de vehicles a motor pel centre de la ciutat.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) en el consistori va anunciar el passat 14 de maig la seua intenció de demanar la celebració d'un ple extraordinari en el consistori per a "paralitzar les obres d'execució del disseny de la plaça de l'Ajuntament" perquè les actuacions "no s'han licitat sinó que són el fruit de contractes menors, de contractes a dit, només 50 euros per davall de l'obligació de traure el projecte a concurs".

Per a la sessió plenària anunciava dues mocions: una "perquè es paralitzen les obres que s'estan realitzant en la plaça" i una altra, perquè Joan Ribó "done explicacions sobre els contractes a dit formalitzats per l'EMT --Empresa Municipal de Transports-- i l'Ajuntament de València amb l'empresa que ha realitzat el disseny" d'aquest entorn.

Arxivat a:

Destacats