Ribó avança que l'Ajuntament al·legarà contra la variant ferroviària que afecta l'horta de la ciutat

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha avançat aquest dimecres que l'Ajuntament al·legarà contra la variant ferroviària, dins dels grans projectes ferroviaris que es plantegen per a la ciutat i el seu entorn, que afecta l'horta del seu terme municipal.

No obstant això, ha apuntat la necessitat d'escometre projectes d'aquest tipus com el Corredor Mediterrani i ha destacat la necessitat de compatibilitzar la seua execució i la protecció de l'horta. "Les dues coses, d'alguna forma, s'han d'aconseguir alhora", ha dit.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presentar el contracte programa entre la Generalitat i l'Ajuntament de València en matèria de serveis socials, preguntat per moviments que qüestionen projectes ferroviaris en aquesta ciutat davant l'afecció que puguen tindre sobre l'horta protegida.

"Estem treballant amb els nostres paràmetres i entenent que l'horta s'ha de protegir; també entenem que el Corredor Mediterrani s'ha de fer. Les dues coses, d'alguna forma, s'han d'aconseguir alhora", ha plantejat.

El primer edil ha comentat que "una de les possibles eixides" plantejades en eixos projectes ferroviaris "afecta molt a l'horta de València", segons ha detallat, "l'única que no fa un anell a la ciutat". "Nosaltres al·legarem negativament respecte a aquesta i a demanar el màxim respecte per l'horta de la ciutat", ha insistit.

L'alcalde ha defensat la protecció de l'horta de València i ha considerat que la seua "declaració de SIPAM", Sistemes Importants del Patrimoni Agrícola Mundial, "li dona un valor important".

Joan Ribó ha agregat que entre tots "els plantejaments que es fan" s'ha de "buscar el que siga més respectuós amb l'horta de la ciutat --de València-- i, en general, de l'àrea metropolitana". "Nosaltres al·legarem en contra d'aquella variant que d'alguna forma perjudica l'horta de la ciutat, que és el que ens toca més directament", ha dit.

Destacats