Ribó anima als escolars perquè adquirisquen hàbits de vida saludable

Guardar

ALCIS
ALCIS

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha recolzat una iniciativa pionera a Espanya que es va desenvolupar al col·legi públic Sant Joan de Ribera per a ajudar als xiquets i xiquetes en edat escolar a adquirir hàbits de vida saludables que afavorisquen la prevenció de l'obesitat infantil.

En la presentació d'este projecte, ALCIS 2, l'alcalde ha animat als escolars “perquè facen esport i s'alimenten de forma saludable”. Finalitzat l'acte, ha recordat que l'Ajuntament treballa per a acostar els productes de l'horta a la ciutat a través dels mercats, i també per a introduir-los en els menjadors escolars, amb menús ecològics. “És el nostre objectiu, però per a complir-ho necessitem tenir suficient oferta d'este tipus de productes. I el fet de plantejar la candidatura de València com a Capital Mundial de l'Alimentació va en eixa adreça”, ha explicat Joan Ribó.

En el marc d'esta política de foment d'hàbits saludables, l'alcalde s'ha sumat hui a la iniciativa ALCIS 2 de la Fundació Vida Activa i Saludable que la Federació d'Empresaris Esportistes de la Comunitat Valenciana va a impulsar a València.

Al costat de l'alcalde, que en paraules del responsable de l’esmentada federació, Juan Carlos Gómez Pantoja, “és un exemple d'adult que advoca pels hàbits saludables en acudir diàriament al seu treball amb bicicleta”, ha acudit a l'acte la regidora de Salut i Esports, dues competències “que –segons Gómez Pantoja- en anar unides demostren la sensibilitat de l'Ajuntament davant els beneficis saludables de l'esport”.

En l'acte també han participat els esportistes d'elit Fermín Cacho i Carmen Valderas, que han parlat de la seua experiència i han animat als xiquets i xiquetes perquè s'establisquen metes i realitzen un seguiment del progrés de la seua activitat.

Segons les dades que maneja l'organització del programa, 1 de cada 5 xiquets i xiquetes a Europa són, actualment, obesos o amb sobrepès. Menys del 10% de la població infantil satisfà les recomanació d'activitat física que indica l'OMS (Organització Mundial de la Salut), i a més, el percentatge d'hores lectives que es dediquen a l'activitat física entre els escolars europeus amb prou faenes arriba al 5%.

ALCIS 2 inclou també un espai perquè els i les escolars participants reflexionen sobre les decisions personals que volen adoptar sobre si mateixos, ajudant-los a adonar-se que cada elecció és pròpia i afectarà al seu posterior estil de vida.

El programa i inclou classes d'exercicis grupals no competitius (com a ioga, zumba, aquagym...) dirigits a la diversió. ALCIS 2 recorrerà 9 països, en coordinació amb la Setmana de l'Esport. A Espanya, està gestionat per la Fundació VAS (Vida Activa i Saludable), i no té cost per als col·legis participants, atès que compta amb finançament de la Unió Europea.

Destacats