Ribó a Calero: "És molt important mantenir una proporcionalitat entre el que passa al carrer i l'actuació policial"

Pregunta al PP "on està l'atac a la Policia" i defensa que el que demana són protocols clars d'actuació per als agents

Guardar

ribo
ribo

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha traslladat a la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, amb la qual ha mantingut una conversa telefònica, que és "molt important mantenir una proporcionalitat entre el que passa al carrer i les actuacions policials".

Ribó ha explicat, en atenció als mitjans, la conversa amb Calero, que es produeix després de les protestes registrades a València durant la setmana passada per l'entrada a la presó del raper Pablo Hasél i el tuit que va llançar el primer edil arran dels incidents, en el qual va assegurar que l'actuació de la Policia "ha de ser proporcionada a la situació" i exposava que "una actuació desproporcionada de la Policia Nacional no augmenta la seguretat" sinó que "augmenta la crispació social de manera gratuïta".

Ribó s'ha mostrat davant els mitjans, després d'assistir a la Junta de Protecció Civil, a favor que els policies "tinguen els protocols molt clars" amb la finalitat que puguen comptar amb "la màxima seguretat jurídica per a poder actuar". "Entenem que hi ha diferents actuacions, com en els bombers hi ha diferents protocols", ha dit sobre aquest tema.

El responsable municipal, que ha indicat sempre que les protestes a València van ser "fonamentalment pacífiques", ja va avançar aquest dilluns que tenia previst parlar amb Calero, encara que no va poder ser ahir perquè la delegada estava en un acte a Castelló amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Joan Ribó ha assegurat que la conversa telefònica que ha mantingut amb Gloria Calero "ha anat molt bé" i l'ha qualificada d'"amable", al mateix temps que ha explicat que han "verificat que la situació a València és molt millor que en altres ciutats d'Espanya", com Barcelona, en les quals també s'han dut a terme protestes després de l'entrada a la presó de Pablo Hasél.

"Li he estat contant que nosaltres el que pensem, que és molt important, és mantenir una proporcionalitat entre el que passa al carrer i les actuacions policials", ha manifestat l'alcalde. "I això és el que hem estat comentant", ha agregat.

D'altra banda, preguntat per les crítiques de la portaveu del PP a l'Ajuntament, María José Catalá, al seu tuit i per no haver rectificat els "atacs a la Policia", Joan Ribó ha dit que "el que ha de fer" la responsable 'popular' "és llegir el tuit" i dir-li "on està qualsevol atac a la Policia".

"Parlar d'una desproporció quant a l'actuació policial i els fets que han passat no implica cap atac a la Policia. En absolut. Al contrari", ha asseverat l'alcalde. En aquesta línia, ha declarat que el que vol "és que la Policia, els agents de policia, tinguen els protocols molt clars perquè ells tinguen la màxima seguretat jurídica per a poder actuar".

"DESVIRTUAR"

"Nosaltres entenem que hi ha diferents actuacions, com en els bombers hi ha diferents protocols. Per tant, vull insistir: criticar concretament una desproporció no implica, en absolut, criticar a la Policia. En absolut", ha subratllat.

El primer edil ha considerat que "Catalá confon ous amb caragols absolutament". "Crec que no ha entés el 'tuit' o intenta desvirtuar el significat del tuit, que és pitjor i té una certa mala intenció", ha afegit Ribó.

Destacats