Retirats dos lots de mongetes blanques cuites associats a un brot d'intoxicació botulínica

Guardar

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició ha comunicat, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, l'existència d'un brot d'intoxicació presumptament relacionat amb la toxina botulínica, identificant dos possibles productes com a causants de la malaltia: bacallà desalado esmollat i mongetes blanques cuites.

A la Comunitat Valenciana només existeix la possibilitat que s'hagin distribuït a consumidor final les mongetes cuites a través del supermercat ALDI.

Les dades de les mongetes són els següents:

Producte: Mongetes blanques cuitesMarca comercial: El ConreadorProductor: Hnos Cuevas, S. a. de Autol (La Rioja)Envàs: vidreFormat: 400 gLots afectats: L-151-16 i L-158-16

El producte ha estat a la venda durant el mes de juny.

L'empresa ALDI ha procedit a la retirada del producte de la venda del canal de comercialització, per tant ja no es troba en els supermercats ALDI.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comunica que en cas d'haver adquirit aquest producte dels lots indicats abans de la seva retirada, no ha de consumir-se i ha de retornar-se al supermercat on van ser adquirits.

Destacats