ReciPlàstic, la iniciativa que premia als veïns i veïnes de Sant Marcel·lí per reciclar els seus envasos

Encara es pot participar en ReciPlàstic, utilitzant correctament els contenidors grocs del barri de Sant Marcel·lí fins al 31 de juliol

Guardar

ReciPlàstic
ReciPlàstic

Els veïns de Sant Marcelino a València poden aconseguir premis per utilitzar correctament els contenidors grocs amb la iniciativa ReciPlàstic. Aquest projecte s'engloba dins de la iniciativa europea PlastiCirle, en la qual València és una de les tres ciutats triades per a l'experiència pilot, al costat d'Utrecht a Holanda i Alba Iulia en Romania.

Fins al pròxim 31 de juliol, segueix obert el termini per a participar en aquesta iniciativa, i les persones interessades poden registrar-se en la web www.supermarcelina.com. La finalitat d'aquest projecte és millorar el procés de reciclatge i fomentar l'economia circular, donant un segon ús als plàstics i envasos reciclats.

Els veïns i veïnes de Sant Marcelino poden aconseguir nombrosos premis per reciclar els envasos lleugers en qualsevol contenidor groc del barri, a partir del passat 1 de maig.

Com participar en el projecte pilot de ReciPlàstic

Encara que el projecte es duu a terme en el barri de Sant Marcelino, qualsevol persona major d'edat que viva a la ciutat de València pot participar, encara que ha d'usar els contenidors situats en aquesta zona.

Solament cal registrar-se en la pàgina web o en un dels llocs informatius al carrer. A continuació, rebrà un kit de benvinguda al costat d'un número d'usuari i una targeta o clauer NFC per a poder escanejar-los en els contenidors.

Com a mínim, per a participar cal haver depositat dues bosses plenes entre l'1 de maig i el 31 de juliol. En arribar al contenidor groc amb la teua bossa de plàstic, en el seu lateral es podran llegir les instruccions d'ús. Només cal pressionar el botó i esperar uns segons abans de passar la targeta NFC pel cercle roig. A continuació, eixirà una etiqueta identificativa que hauràs de pegar a la bossa abans de tirar-la al contenidor.

Així, s'aconseguiran punts canviables per premis, ecopunts, tirant almenys una bossa per setmana, però a més els residus han d'estar ben separats. També es guanyen punts per participar en les campanyes de ReciPlàstic a través de les xarxes socials i contestant als qüestionaris.

Premis per reciclar

En la mateixa pàgina web supermarcelina.com, es pot trobar tota la informació per a prendre partit en la iniciativa. També en aquesta web pots consultar els teus punts identificant-te amb un correu i contrasenya.

Els premis varien des de motxilles, joguets, tasses i termos de materials reciclats, fins a un bonobús o abonaments per a espectacles culturals. Però el premi especial, reservat per a les tres persones que hagen quedat primeres en la classificació al final del pilot, es portaran un patí elèctric valorat en 350 euros.

A partir del 31 de juliol, quan s'acabe aquest primer projecte, s'obrirà un període de 5 setmanes per a canviar-los en la pàgina web.

Pasticircle, el projecte europeu per l'economia circular

ReciPlàstic s'engloba dins del projecte PlastiCircle, coordinat per ITENE (Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística) i donat suport per les Naus, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).

El seu objectiu és millorar la cadena de residus d'envasos de plàstic enfocant-se a l'economia circular. Amb el plàstic reciclat, es poden crear nous objectes, com a joguets o roba esportiva, i donar una segona oportunitat als residus dels contenidors grocs.

Arxivat a:

Destacats