Què faries sense el teu bus de l'EMT?

L’EMT ha experimentat un augment de 300.000 passatgers

Guardar

FurbyTrenes
FurbyTrenes

La ciutat de València porta reivindicant al Govern, durant anys, que s'incloga una partida dels Pressupostos Generals per a subvencionar el transport públic tant en la capital, com en la seua àrea d'influència, de la mateixa manera que succeeix en altres punts del país com a Madrid o Barcelona.

No obstant això, en l'actualitat, no solament aquesta partida pressupostària no ha arribat, sinó que fa uns mesos, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, exigia a l'Ajuntament de València el tancament de l'Empresa Metropolitana de Transports (EMT) en considerar que aquest organisme públic tenia grans pèrdues i, per tant, anava en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.

En aquest sentit, l'actual alcalde de València, Joan Ribó, no solament va assegurar que l'EMT estava tenint un resultat d'explotació positiu, sinó que a més, gràcies a la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació i diversos ajuntaments que transferiran a l'Ajuntament de València al voltant de 400.000 euros, la línia de l'EMT tornarà a arribar als municipis de Paterna, Mislata, Alboraia, Montcada i Vinalesa. Uns municipis valencians que, des que es va suspendre aquest servei en 2012, porten reclamant la seua represa.

I és que aquest servei públic aporta grans avantatges tant per a aquelles persones que es veuen obligats a desplaçar-se, cada dia, a València en els seus cotxes particulars per no disposar de transport públic, com a aquelles altres que no disposen de permís de conduir i han de dependre d'uns altres mitjans per a desplaçar-se.

De fet, si es té en compte les dades publicades al juliol, al voltant de 7,3 milions de viatgers van utilitzar els serveis de l'EMT. Una dada que suposa un augment de 300.000 passatgers més només durant el mes de juliol. Aquestes xifres mostren la necessitat de la ciutat de comptar amb un transport públic que permeta a tots els valencians desplaçar-se per la ciutat, evitant alguns problemes, com per exemple l'aparcament.

Així mateix, l'EMT també ofereix ajudes als valencians per a promocionar l'ús dels autobusos. Per aquest motiu, existeix, d'una banda, un abonament anual de 10 euros para persones aturades i les seues famílies, amb rendes baixes i empadronades a València. I, d'altra banda, col·labora, al costat de IMFE, en la targeta gratuïta de mobilitat als aturats, que compta amb cinquanta viatges gratis, durant un any, per a ajudar a les persones a estalviar diners en els desplaçaments necessaris per a la cerca d'ocupació.

Si bé és cert que el servei que ofereix l'EMT té, encara, molt per a millorar per a poder abastar totes les nostres necessitats, també és indubtable l'important servei que realitza ja no solament per a la ciutat de València, sinó també per als pobles de la rodalia.

Arxivat a:

Destacats