Quaranta creus de maig omplin de flors els carrers des d'aquest cap de setmana

Guardar

Una creu de maig al centre de València
Una creu de maig al centre de València

Un total de 41 creus de maig elaborades amb flors s'instal·len aquest cap de setmana als carrers de València i en altres localitats de la diòcesi, en una celebració que té el seu origen en l'Edat Mitjana.

La realització de les creus es duu a terme per associacions culturals, comissions festives, parròquies, col·legis i entitats en una iniciativa organitzada i convocada per Lo Rat Penat en col·laboració amb l'Ajuntament de València.

Aquestes creus estan confeccionades a partir de flors naturals i fresques, adornades amb flors seques, plantes, pedres, jocs d'aigua i llum. Han d'estar instal·lades el dilluns 3 a les 8.30 del matí, ja que és quan el jurat comença a visitar-les per a anunciar a la vesprada les instal·lacions guanyadores.

La instal·lació de les creus de maig té el seu origen en l'Edat mitjana quan es va començar a commemorar la troballa de la creu de Jesucrist en l'IV per santa Elena, mare de l'emperador Constantí, recorda l'Arquebisbat.

No obstant això, la data de la col·locació de les tradicionals creus de maig no es correspon al dia en què l'actual calendari litúrgic celebra la festa de la santa creu, el 14 de setembre, sinó que manté l'antiga dedicació del 3 de maig, quan se celebrava la festa de la invenció de la creu.

Destacats