Puig adverteix que la setmana de Falles hauria de ser lectiva

El president de la Generalitat ha anunciat una reunió junt amb Sanitat i la Comissió de Seguiment de l’Ajuntament de València

Guardar

Ninot Fallas 2017 (2)
Ninot Fallas 2017 (2)

Malgrat que les Falles han sigut suspeses per a març d'aquest 2021, sembla que finalment els centres educatius valencians funcionaran amb normalitat i, per tant, no hi hauria vacances per als escolars. Una decisió que es prendrà a l'inici de la setmana que ve, igual que ocorre en el cas de les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana.

I és que fa a penes uns minuts el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat l'inici de la desescalada de la Comunitat Valenciana per la disminució de la corba en aquesta tercera ona a partir del pròxim dilluns 1 de març, que a poc a poc anirà flexibilitzant mesures si continua així la tendència i ampliarà l'activitat de l'hostaleria, els comerços o els permisos de les reunions socials, encara que amb cautela.

Durant la seua compareixença, el cap del Consell ha fet un esment especial a aquesta qüestió, a la docència o no dels dies festius per les grans festes de València i Castelló, les Falles i la Magdalena, respectivament. Sobre aquest tema, ha assenyalat que "si no hi ha festes no té sentit que hi haja cap element que puga produir més contagis".

Així, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha explicat que al començament de la setmana que ve es mantindrà una reunió amb la Comissió de Seguiment de l'Ajuntament de València i amb l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, "per a abordar les línies roges sanitàries durant aquests dies de festa tan arrelada entre valencians i castellonencs". "Ambdues han de coordinar-se juntament amb Sanitat per a evitar qualsevol situació no compatible amb la pandèmia", ha remarcat Barceló.

L'alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó, ja va anunciar que la seua postura és que almenys dos dels tres dies lectius de les Falles de 2021 siguen lectius i es puguen traslladar aquestes mini vacances escolars a un altre moment en el qual pogueren celebrar-se les festes.

Per tant, la setmana que ve es concretarà què ocorre amb les classes en els centres educatius de València i Castelló, encara que les declaracions del president i de la consellera apunten al fet que sí que es realitzaran. El que sí que està confirmat és que el 19 de març, Sant Josep, serà festiu, juntament amb el 8 de març en el cas de Castelló.

Arxivat a:

Destacats