Projecció del vídeo 'Ja estem en Falles!'

Guardar

fallas
fallas

El Saló de Cristall ha sigut l'escenari de la projecció del vídeo 'Ja estem en Falles!', un audiovisual de dos minuts que repassa els termes i el vocabulari faller més utilitzat al llarg d'un dia típic de Falles. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha assistit a la presentació d'aquest vídeo elaborat per la Diputació de València amb la col·laboració de l'Ajuntament de València.

Durant aquesta presentació, el regidor ha destacat que aquest audiovisual contribueix a fer popular, difondre i preservar el valencià, "igual que ha fet durant moltíssims anys el món faller". "També per això les falles son Patrimoni Immaterial de la Humanitat, perquè les falles, els casals i la literatura fallera han contribuït en la difusió del patrimoni lingüístic dels valencians", ha explicat.

En l'acte de presentació també ha intervingut el diputat de Cultura, Xavier Rius, que ha explicat que el vídeo explica què ocorre a València el dia gran de les Falles, el dia de Sant Josep, i d'aquesta manera repassa termes com «fallera major», «ninots», «mascletà», «ofrena», «cremà» o «Mare de Déu», entre altres.

Arxivat a:

Destacats