Producte fresc i de quilòmetre zero en els lots d’alimentació que reparteix l’Ajuntament de València entre persones vulnerables

Alejandro Ramon ha explicat que es tracta d’una experiència pilot que es realitza amb la col·laboració de Creu Roja, Fundació Salut i Comunitat i SPG Ecollaures

Guardar

1016 Lots solidaris (1)
1016 Lots solidaris (1)

L'Ajuntament de València ha posat en marxa una experiència pilot per a repartir kits d’alimentació a famílies o persones que es troben amb una situació d’emergència i vulnerabilitat, i amb impossibilitat d'adquirir productes frescos "nutricionalment adequats". En la primera fase "d’este projecte pilot, per a 30 unitats familiars, els voluntaris de Creu Roja han arribat a 12 llars per setmana, amb famílies amb dificultats o persones majors que atesa la seua situació socioeconòmica que no poden acudir a un establiment per adquirir estos productes". Una iniciativa que es complementa amb tots els programes socials d’alimentació que presta l’Ajuntament de València.

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha informat hui d’esta iniciativa municipal, amb què també es dona suport a l’agricultura de proximitat. "Es desenvolupa amb la col·laboració de Creu Roja, Fundació Salut i Comunitat i el Sistema Participatiu de Garantia (SGP) Ecollaures amb la voluntat de poder incloure productes frescos i de qualitat en el lot d’aliments que, fins al moment només es repartien amb productes no peribles, perquè era més fàcil el seu emmagatzematge i transport que el dels productes frescos".

L'activitat es du a terme en paral·lel a través de dues accions independents. D'una banda, amb l'ajuda que presta la Creu Roja, l’Ajuntament arriba a llars en situació de vulnerabilitat; i d'altra banda, amb la fundació Salut i Comunitat, també es subministra lots a persones sense llar i en risc d'exclusió social. Pel que fa a la col·laboració d’Ecollaures, el regidor ha aclarit que esta entitat s'encarrega de recollir productes frescos a xicotets productors en diferents poblacions de la zona i prepararà les caixes que distribuïen tant a Creu Roja com a Fundació Salut i Comunitat. Alejandro Ramón ha explicat que "l’objectiu d’esta iniciativa és doble ja que pretén ajudar a les persones amb risc d’exclusió, perquè tinguen una alimentació nutricionalment adequada amb producte fresc, i donar suport a l'agricultura de proximitat i fomentar els productes de kilòmetre zero i de l’horta periurbana".

Arxivat a:

Destacats