PP, Cs i Vox demanen convocar un consell extraordinari de l'EMT per a valorar les causes de l'incendi

Guardar

emt
emt

Els consellers del PP, Cs i Vox en l'EMT de València han sol·licitat la convocatòria d'una sessió extraordinària del Consell d'Administració de l'empresa amb l'objectiu que el regidor de Mobilitat Sostenible i president d'aquesta, Giuseppe Grezzi, "done compte de les circumstàncies i les causes" de l'incendi declarat aquest dissabte en les cotxeres de l'EMT de Sant Isidre i realitze una valoració "exhaustiva" dels danys patits en la flota.

Així mateix, els consellers de l'oposició han demanat a Grezzi que explique la situació de les assegurances en l'EMT en relació a l'incendi, així com "tots els processos a seguir per a la cobertura dels danys" i les accions per al "restabliment total del servei, planificat en els dies posteriors a l'incendi".

La sol·licitud, a la qual ha tingut accés Europa Press, la signen els consellers Narciso Estellés (Cs), Carlos Mundina, Marta Torrado (PP) i Vicente Montañez (Vox).

Els regidors del PP Carlos Mundina i Marta Torrado han defensat la convocatòria del Consell d'Administració per a "conéixer les causes, si van funcionar els protocols i tots els sistemes antiincendis i quines repercussions tindrà aquest greu incendi en el servei de l'EMT".

"Estem davant una pèrdua patrimonial molt important en una empresa que ja té greus dificultats financeres. Volem conéixer els nombres reals d'aquestes pèrdues patides ahir i com l'empresa ho gestionarà", ha demanat Mundina.

L'edil ha remarcat que l'EMT "ja ha hagut de recórrer enguany a un crèdit, avalat per l'Ajuntament, de més de 27 milions i l'any que ve haurà de recórrer a nous per a compensar les pèrdues que pateix i el robatori dels quatre milions d'euros".

A més, ha demanat informació sobre l'ampliació dels garatges de l'EMT que, segons ha lamentat, "fa dos anys que estan bloquejats". "Ho van anunciar fa dos anys i hui dia no sabem res", ha criticat Mundina.

"L'ampliació havia d'estar acabada en 2019, però la falta de coordinació dins del mateix govern ha impedit avançar. La falta d'espai és un problema. Volem saber si es guarden les distàncies de seguretat necessàries per a evitar la propagació del foc", ha asseverat.

Els regidors del PP Carlos Mundina i Marta Torrado han lamentat que "la falta de diligència i gestió en la direcció de l'EMT està més que contrastada". "Un robatori de quatre milions d'euros, huit mesos per a posar mampares de seguretat en els autobusos i ara aquest incendi que afecta greument el patrimoni de l'empresa", han assenyalat.

"NOVA CATÀSTROFE"

Per part seua, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha lamentat que l'alcalde de València, Joan Ribó, "reste importància a aquest greu incendi, dient que els autobusos eren vells, si havien passat la ITV i estaven en condicions de funcionar". "Sembla que a Ribó no li importa que es cremen autobusos amb un valor de més de 300.000 cadascun", ha indicat.

Per això, el PP ha exigit que "aquesta nova catàstrofe en l'EMT no perjudique els usuaris del transport públic". "El servei ha de mantindre's i la direcció de l'EMT i el govern de Ribó ha de garantir-lo i donar les explicacions oportunes", ha defensat Catalá.

En aquesta mateixa línia, el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha defensat la celebració d'un consell extraordinari per a "conéixer les causes de l'incendi, així com la valoració exacta dels danys que ha provocat". De la mateixa forma, la formació vol conéixer les mesures preventives contra incendis en el depòsit sud de l'EMT en Sant Isidre i "en quina situació es troba la flota" de vehicles.

Giner ha lamentat els "frívols comentaris" de l'alcalde, a qui ha exigit "transparència i serietat" per a "abordar les greus conseqüències de la pèrdua de 23 autobusos de l'EMT".

D'altra banda, el regidor de Cs Narciso Estellés ha explicat que "a primera hora de hui" ha enviat un escrit a la nova gerent de l'empresa per a sol·licitar informació sobre l'incendi. Estellés ha detallat que el seu grup ha demanat un informe "exhaustiu" sobre les causes i circumstàncies de l'incendi, així com de "totes les actuacions relatives a l'advertiment de l'aparició del mateix i procés d'extinció de l'incendi".

Cs ha exigit que la gerència "informe sobre la valoració de danys, qualitatius i quantitatius, tant d'autobusos com d'instal·lacions" i "qualsevol altre element afectat per l'incendi".

"Hem sol·licitat que s'identifiquen clarament les unitats afectades, s'indique el temps de cadascuna, quant al temps de servei en l'EMT des de la seua adquisició, i que es done una valoració econòmica individualitzada de cadascun, el més concorde possible al seu valor actual", ha assegurat Estellés.

Finalment, el regidor ha qualificat de "molt important" que la gerent "explique la situació actual de les contractacions d'assegurances de l'EMT i la seua vigència i l'àmbit d'actuació de cada assegurança quant a les seues cobertures en l'incendi succeït", així com "quin està sent o serà el procediment seguit o a seguir per l'EMT per a la reclamació i obtenció de les cobertures de cadascun de les assegurances quant a l'incendi patit".

Aquest dissabte, efectius de Bombers han donat per controlat l'incendi declarat en les cotxeres de l'EMT de València, que ha calcinat un total de 16 vehicles i ha afectat altres set, segons ha informat la Policia Local. De moment, es desconeixen les causes del foc.

L'alcalde de València, Joan Ribó, que al costat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, es va desplaçar a les instal·lacions de l'EMT en Sant Isidre per a comprovar de primera mà la situació, va informar que la policia científica investiga les circumstàncies de l'incendi, va afirmar que els autobusos afectats "eren antics" i va indicar que aquesta situació "no afectarà el funcionament" del servei.

Arxivat a:

Destacats