Podem reitera els seus dubtes amb l'ampliació del port perquè "no hi ha necessitat"

Guardar

puerto valencia ep
puerto valencia ep

Podem València reitera els seus dubtes sobre el projecte d'ampliació del port després de l'arribada d'un dels vaixells portacontenidors més grans del món, la qual cosa "demostra que no hi ha necessitat d'augmentar calat i instal·lacions".

Valenciaport va rebre la setmana passada l'escala del 'MSC Sixin', el vaixell de contenidors de major capacitat que ha atracat en les seues instal·lacions, amb capacitat per a 23.756 TEU. Això ho converteix en el segon major portacontenidors del món.

En un comunicat, la formació 'habitada' adverteix de "diverses informacions respecte a l'ampliació del port que fan dubtar, una vegada més, de la necessitat de l'ampliació nord".

Destaca entre elles que "la seua major terminal, operada per Cosco Shipping Ports, ja ha realitzat fa poc una inversió del voltant de 100 milions i preveu invertir 62 milions més en un futur immediat". Amb això, "planteja incrementar la seua capacitat fins als 5 milions de TEU, podent atendre així la demanda prevista per als pròxims 15 anys".

Podem es pregunta si "continua estant justificat erosionar més la costa" quan "ja hi ha inversions realitzades que garanteixen la capacitat del port i les actuals instal·lacions poden atendre super vaixells d'última generació sense necessitat d'augmentar calat". "A què obeeix la necessitat de l'ampliació? Per descomptat, no als interessos dels valencians", subratlla.

Destacats