Piroval anuncia la ruptura amb l'Ajuntament de València després de cancel·lar la ‘Nit del Foc’

Un informe desfavorable de la Conselleria de Sanitat va obligar a la suspensió de l'esdeveniment per part de Cultura Festiva

Guardar

Focs artificials
Focs artificials

La Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València va anunciar ahir la cancel·lació de la 'Nit del Foc' a la ciutat i la reacció per part de Piroval (l'Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana) no s'ha fet esperar. Un informe de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública advertia que "existeix un alt risc d'incompliment de la normativa de distanciament social i seguretat", per la qual cosa des de l'ajuntament es va decidir suspendre l'esdeveniment. Davant això, Piroval ha manifestat la seua "més profunda indignació i tristesa" i ha pres la decisió que cap de les empreses associades tractarà directament amb l'Ajuntament de València.

Amb aquesta decisió, cap de les empreses que componen aquesta associació efectuarà trets o cap treball en les pròximes campanyes festives, la qual cosa inclou les Mascletaes de la Plaça de l'Ajuntament. El sector pirotècnic ha sigut un dels més afectats per la pandèmia i aquesta decisió de l'ajuntament ha provocat un "gran malestar" en l'associació que explica l'única forma per a tornar a tractar amb l'ajuntament: tindre en consideració les seues propostes i tindre més en compte al sector.

Després de l'anunci de la cancel·lació de la 'Nit del Foc', el regidor de Cultura Festiva, Carles Galiana va reiterar que "mantenim la voluntat de fer el màxim possible dins dels límits que ens marquen les autoritats sanitàries". Si bé és cert que la Conselleria de Sanitat considera un "elevat risc" aquesta celebració, Piroval entén que "no existeix cap risc sanitari per a la població, com s'ha demostrat en altres esdeveniments realitzats a la Comunitat Valenciana i en moltes altres ciutats d'Espanya, sense que conste perjudici sanitari".

D'altra banda, Piroval va carregar contra el president de la Generalitat, Ximo Puig, per estar encara "a l'espera de contestació per part seua, des d'ara fa quasi un any. Reiterem la nostra més enèrgica protesta i descontent, per encara no haver tingut notícies de la Generalitat Valenciana en la persona del president Ximo Puig, havent sigut sol·licitada en el seu moment".

A més, l'associació també va voler expressar el seu malestar per la prohibició de l'ús d'artificis pirotècnics de venda al públic en la setmana del 15 al 19 de març, "arribant a amenaçar de sancionar als possibles usuaris, quan es podria haver autoritzat l'ús d'aquests artificis". Piroval va insistir de nou que l'associació va sol·licitar a l'ajuntament la col·laboració per a realitzar una campanya d'ús responsable i complint les normes sanitàries, "com s'ha fet en altres municipis de la Comunitat", va resoldre.

Destacats