Personal de neteja sanitària es concentra aquest divendres

Guardar

hospital_elche
hospital_elche

CCOO PV i UGT PV han convocat una concentració per a aquest divendres, 2 d'octubre, a les 10.45 hores, enfront de la Conselleria de Sanitat, a l'hora de l'entrepà a les portes dels principals centres sanitaris de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, tant hospitals com centres de salut, "per unes condicions dignes". En cas contrari, adverteixen, proposaran aturs en els diferents departaments de salut en defensa del sector en pròximes dates.

La convocatòria sorgeix arran de la nova publicació dels plecs de condicions de la licitació de la neteja dels departaments de salut de la Generalitat que, segons denuncia CCOO en un comunicat, "ha tornat a obviar, per segona vegada, els acords adoptats de manera sectorial entre els sindicats, la patronal i l'Administració".

Segons el sindicat, la Conselleria de "Sanitat no ha rectificat i no ha establit en els plecs l'obligació d'establir una plantilla mínima" i "un nombre d'hores exigibles durant la duració del contracte". Un contracte que té una duració de dos anys, amb possibilitat de pròrroga de tres anys més.

Per a CCOO, el plec actual és una "invitació clara a la retallada de drets d'un servei que ja per si mateix té una càrrega de treball important, i molt més davant una incipient segona ona del coronavirus".

A més, adverteix que el plec "condemna la negociació col·lectiva futura perquè és un contracte de serveis on no existeix la revisió de preus". Per tant, reclama la dotació d'un fons destinat a l'actualització dels convenis sectorials pendents de negociar.

El mes de juny passat, treballadores i treballadors de la neteja sanitària ja van protagonitzar concentracions per a exigir la rectificació dels plecs de condicions.

Ara, després de la recent publicació, "novament no s'ha pres en consideració els acords de manera sectorial en el si del Consell Tripartit per al desenvolupament de les relacions laborals i la negociació col·lectiva de la Comunitat Valenciana, ni la reclamació dels més de 3.000 treballadors i treballadores que estan adscrits a aquests serveis", lamenten des de CCOO.

Des del sindicat defensen que la pandèmia ha posat en evidència que la neteja és una part "essencial" del sistema sanitari, per això insten l'Administració a "garantir l'ocupació i un servei segur, començant amb publicar uns plecs dignes".

Per a CCOO Construcció i Serveis de País Valencià, "si el treball és essencial les seues ocupacions també han de ser-ho", per la qual cosa exigeix "condicions de treball dignes" i "la rectificació immediata dels plecs de condicions per part de la Conselleria".

Destacats