Panels informatius sobre les Roques del Corpus

Guardar

rocas-corpus
rocas-corpus

Coincidint amb l'exposició de les Roques i el Bestiari de la processó del Corpus en la plaça de la Mare de Déu, des d'aquesta vesprada i fins al migdia de diumenge, dia 3, s'instal·laran uns panels explicatius nous sobre la història i el significat de cadascuna de les 11 Roques i dels animals fantàstics que desfilen en la processó de la festa grossa.

Aquesta iniciativa converteix aquest enclavament i l'exhibició de les roques en una extensió del reformat Museu del Corpus a l'aire lliure, en uns dies de gran afluència de gent. «Difonem els valors artístics i patrimonials de la festa grossa de la ciutat i fem visible un museu remodelat, cada vegada amb més visites i en vies de ser per fi reconegut com a museu oficial», ha explicat Fuset.

A més, enguany també la Regidoria de Cultura Festiva ha sotmés les Roques del Corpus a una revisió per preparar-les per a la seua exhibició a la plaça de la Mare de Déu i per a la seua participació en la processó de la festa grossa. Un equip professional ha realitzat els treballs necessaris també per a supervisar l'estat i el correcte funcionament de les rodes i els eixos de les roques per assegurar la seua estabilitat i la capacitat de maniobra pels carrers pels quals discorrerà la processó.

D'altra banda, la Regidoria ha mantingut la seua aposta per una recuperació rigorosa dels colors litúrgics tradicionals. L'any passat la Roca Diablera ja va incorporar l'ornamentació amb flors negres, com a símbol de la negació de la virtut i prefiguració dels pecats capitals. Es consolida així la recuperació dels simbolismes tradicionals associats a les Roques per a valorar el patrimoni immaterial de la festa.

A més, s'han editat fullets explicatius de les Roques, elements simbòlics del Corpus, tocs de campanes propis de la festivitat i la composició de la Cavalcada del Convit i la Processó del Corpus. "Continuem prioritzant la cura permanent i preventiva dels elements patrimonials principals de la festa grossa. Protegim així el nostre singular patrimoni festiu", ha explicat Fuset.

Destacats