Nou detinguts i un ferit en la segona jornada de protestes a València per l'empresonament d'Hasél

Guardar

fotonoticia_20210218223536_1920
fotonoticia_20210218223536_1920

La segona jornada de protestes convocada a València en suport al raper Pablo Hasél se salda amb 9 detinguts i un ferit confirmat. En el centre de la capital s'han registrat incidents i moments de tensió entre assistents i agents antidisturbis, amb càrregues policials i contenidors bolcats.

A partir de les 19.00 hores, la plaça de Sant Agustí ha començat a omplir-se de persones per a mostrar el seu suport al cantant i expressar el rebuig davant les càrregues policials ocorregudes en diverses ciutats, entre elles València fa dos dies, en una convocatòria difosa per xarxes sota el lema 'Estem fartes'.

La concentració ha arrancat de manera pacífica amb crits en defensa d'Hasél i contra la Policia, mentre algun veí dels edificis adjacents ha tirat ous al sòl. Mitja hora després, la tensió s'ha iniciat quan un dels manifestants ha llegit un discurs des del mòbil en el qual ha denunciat la repressió i ha advertit: "Si volen guerra, tindran guerra".

Després de la lectura del manifest, els participants han eixit de la plaça precedits d'una pancarta, moment en el qual els antidisturbis han intervingut per a frenar el seu avanç i han carregat contra ells, per a després formar un cordó policial amb la intenció d'evitar que s'estengueren.

No obstant això, diversos grups de persones han aconseguit desplaçar-se cap als carrers per als vianants pròxims al MuVIM, on han tirat un contenidor de vidre i han llançat botelles de l'interior cap als policies. Alguns s'han dispersat i altres han sigut interceptats pels agents.

Després s'han produït incidents quan els participants han arribat al carrer Sant Vicent, on els policies han carregat de nou contra algunes persones. Diversos manifestants han espentat contenidors enmig del carrer.

En aquest punt, s'han viscut alguns dels moments més tibants, amb diversos intents dels manifestants de sobrepassar el cordó policial, i s'ha pogut veure a una persona ferida al cap. Tots els comerços essencials han tirat el tancament abans d'hora, amb el que la gent que estava comprant allí en un gran supermercat ha hagut de quedar-se a l'interior.

Després d'uns minuts, algun grup ha aconseguit seguir en direcció a Jesús per carrers per als vianants i ha alçat xicotetes barreres amb contenidors, palets i tanques d'obra. Uns pocs manifestants també s'han atrinxerat en carrer Pelayo.

"LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ"

Mentrestant, els furgons de la Policia han obligat a pujar a la resta dels assistents a la protesta de nou a Sant Agustí. Aquests han continuat pels carrers Xàtiva i Sant Vicent cap a la plaça de l'Ajuntament, on s'han tornat a sentir crits de 'Llibertat d'expressió' i un dels participants ha sigut emmanillat en el sòl pels agents després de no seguir les seues instruccions.

La protesta ha seguit per Roger de Lauria, de nou amb alguna càrrega, després del que els furgons han dispersat als manifestants cap al nord del carrer Colón, en direcció a la Porta de la Mar i l'antic llit del riu Túria.

Passades les nou de la nit, els participants s'han dispersat dels carrers del centre. La Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana ha confirmat la detenció de huit persones i almenys un ferit.

Destacats