Només l'11,8% de valencians utilitza 'Radar COVID'

Guardar

radar-covid
radar-covid

L'ús de l'aplicació mòbil 'Radar COVID', desenvolupada pel Govern com a complement en les labors de rastreig de contactes de positius de Covid-19, és utilitzada en l'actualitat solament per l'11,8% dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, xifra que està per sota de la mitjana espanyola (13,6%).

No obstant això, segons un estudi realitzat per la consultora Smartme Analytics, el seu ús en el conjunt del país va augmentar un 103 per cent en l'últim mes (des del 15 d'agost al 15 setembre).

'Radar COVID' permet rastrejar automàticament els contactes de les persones contagiades i contactar amb ells perquè prenguen les precaucions necessàries per a evitar l'extensió de la pandèmia, si bé la clau del seu èxit depén del fet que siga utilitzada per la gran majoria o la totalitat dels ciutadans.

Els joves d'entre 18 i 24 anys, que estan més pròxims a la tecnologia, són els que menys usen l''app', un 9,3 per cent, enfront del 17,1 per cent dels espanyols d'entre 35 i 44 anys, que són els més conscienciats, als quals sumen el segment que arriba als 55 anys que encara conscienciats estan menys habituats a l'ús d'aplicacions mòbils. Per sexes, segons l'estudi, usen 'Radar COVID' més dones, el 14,7 per cent, enfront de l'11,8 per cent dels homes.

Per comunitats autònomes, Aragó és la més activa, ja que el 22,8 per cent dels seus ciutadans utilitza 'Radar COVID', seguida de Castella i Lleó i Andalusia, amb un 17,5 i un 16,6 per cent, respectivament. En el costat oposat apareixen Catalunya, amb un 7,5 per cent, i País Basc, amb 9,5 per cent d'usuaris dins dels seus respectius àmbits geogràfics.

En la resta de comunitats les xifres estan sempre per damunt del 10 per cent. A Canàries la utilitzen el 15,1 per cent dels seus ciutadans, a Galícia el 13,1 per cent, a la Comunitat Valenciana l'11,8 per cent, a Castella-la Manxa el 10,7 per cent, a Madrid l'11,5 per cent i en la resta del país el 18,2 per cent.

"Sorprén la baixa penetració de l''app' a Espanya. Sobretot entre els més joves. Probablement es deu a la falta d'informació sobre l'app, tant la relativa a la seua seguretat i garantia de privacitat, com a la promoció del seu ús", comenta la CEO de Smartme Analytics, Lola Chicón.

Destacats