Nao Victoria atraca en La Marina de València per a acostar als seus visitants la primera volta al món

Guardar

nao victoria turismo maritimo
nao victoria turismo maritimo

La Nao Victoria va atracar anit a València i podrà visitar-se fins al 9 de maig en La Marina com a part de la gira que es troba realitzant per diversos ports d'Espanya com a ambaixadora del V Centenari de la Primera Volta al Món.

Un navili històric que de nou visita la ciutat és la "fidel" rèplica del vaixell que fa 500 anys va protagonitzar l'aventura més gran marítima de tots els temps: la primera Volta al Món dels capitans Magallanes i Elcano (1519- 1522), segons ha explicat La Marina en un comunicat.

El públic, des d'aquest divendres fins al 9 de maig, podrà pujar a bord d'aquesta nau llegendària i conéixer les seues formes, detalls, dimensions, maniobres, la seua fabulosa travessia, i les extremes condicions de vida dels tripulants de l'època.

En el seu celler podran a més experimentar les vivències de la jove tripulació que hui dia continua navegant a bord d'aquest vaixell. Un navili de 26 metres d'eslora i set de manga de pi i roure, obra mestra de la fusteria de ribera construït amb "minuciós rigor històric", que ja ha realitzat grans singladures per mars de tot el món.

Durant els anys 2004-2006 va completar la seua pròpia volta al món, solcant més de 26.000 milles nàutiques, fent escala en 17 països, i des de llavors, ha realitzat gires per desenes de ports dels EUA i Europa rebent milers de visites.

Una activitat familiar a l'aire lliure de la que es podrà gaudir aquests dies a València i que transportarà a adults i xiquets a conéixer la història i a sentir-se navegants del segle XVI, quan un grup de marins van protagonitzar una travessia plena de perills, riscos i incerteses, fins a aconseguir envoltar el món navegant els seus grans oceans.

Perquè els visitants puguen recórrer les seues cobertes amb total seguretat, s'han adoptat totes les mesures sanitàries pertinents, com la neteja i desinfecció, l'ús obligatori de màscares tant del públic com de la tripulació, disposició de gels hidroalcohòlics, i el manteniment de l'aforament permés per a guardar la distància de seguretat entre unitats familiars. Per això, es recomana traure l'entrada en línia o el pagament per targeta.

Destacats