Naix en La Fe el primer grup d'investigació format íntegrament per professionals d'Infermeria

Guardar

Enfermeria_nuevo_grupo_de_investigacion_emergente
Enfermeria_nuevo_grupo_de_investigacion_emergente

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) , de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha acreditat com a grup d'investigació emergent al Grup d'Investigació en Art i Cures, l'únic en la Comunitat Valenciana format íntegrament per professionals d'Infermeria. De fet, la visió d'este grup és consolidar-se com un dels principals grups d'investigació en cures d'Espanya en l'àmbit de la disciplina infermera i ser referents en investigació, desenvolupament i innovació de les cures de salut basats en l'evidència.

Tal com ha destacat la Doctora en Infermeria Esperanza Ferrer Ferrándiz, directora de l'Escola d'Infermeria La Fe i investigadora principal d'este grup, "la potencialitat del grup no resideix només en l'elevada formació dels seus quinze integrants, on el 78% són doctors en Infermeria, sinó en la proximitat a les persones a qui cuidem en l'Hospital La Fe, la qual cosa ens permet detectar de primera mà els seus problemes, pas essencial per a plantejar una investigació dirigida a resoldre'ls".

Després d'una exhaustiva anàlisi interna i extern, el grup ha definit la seua estratègia en tres línies d'investigació. Concretament, els treballs se centren en la Innovació i desenvolupament de la metodologia docent infermera, la Promoció de la salut i ferramentes per al mesurament i el Requeriment de cures de comoditat en relació a la terapèutica de les persones, amb les seues necessitats i experiències de salut, malaltia i mort.

Destacats