Mobilitat sostenible instal·la descontadors i avisadors acústics en 18 passos de vianants

Amb estes instal·lacions, ja són 482 els passos per als vianants que compten amb avisadors acústics integrats i 138 els que tenen descontadors a la ciutat

Guardar

1018 Avisadors acústics
1018 Avisadors acústics

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha instal·lat descontadors i avisadors acústics en 18 passos de vianants de la ciutat situats en l'avinguda del Port i en l'avinguda del Primat Reig, així com en les avingudes de Catalunya i de la Constitució. Amb aquestes noves instal·lacions, ja són 482 els passos per als vianants que compten amb avisadors acústics integrats i 138 els que tenen descontadors a la ciutat de València.

La instal·lació dels descontadors en l'avinguda del Port, efectiva des d'ahir al migdia, s'ha realitzat en el tram que queda entre el carrer de la Serradora i l'avinguda de l’Enginyer Manuel Soto. Concretament, en l'encreuament del carrer de la Serradora i en els huit passos que travessen l'avinguda del Port a l'altura dels carrers d’Eivissa, Consol, Mare de Déu del Puig, Arquitecte Alfaro, Proveïments, Crist del Grau, la via de servei del Doctor J.J. Setciències i l'avinguda de l’Enginyer Manuel Soto.

El cablejat per a la seua efectiva instal·lació es va realitzar durant les obres del nou tram de carril bici baixat a calçada, i ara els tècnics han pogut finalitzar la instal·lació dels dispositius, de manera que els vianants travessen l'avinguda amb major seguretat atés que coneixen el temps de llum verda de la qual disposen.

En el cas de l'avinguda del Primat Reig, els treballs del qual finalitzaran del tot la setmana pròxima, s'han instal·lat conjuntament descontadors i avisadors acústics per a invidents -activats mitjançant tecnologia bluetooth- en cinc creus. És el cas del nou pas per als vianants a l'altura del carrer Bilbao, el pas de vianants del carrer Almassora, el que travessa el carrer Jaume Roig paral·lel al carril bici, també el que travessa el carrer Doctor Gómez Ferrer i el d'avinguda de Catalunya que, gràcies a la millora que va suposar l'obra del carril bici en aquest punt, permet als vianants creuar els tres trams de pas per als vianants, separats per illetes, en una mateixa fase semafòrica.

ACCESSIBILITAT

D'altra banda, s'han instal·lat descontadors en un dels passos de vianants d'avinguda de Catalunya i avisadors acústics per a invidents en els passos per als vianants que creuen l'avinguda Constitució, Primat Reig a l'altura del carrer de Sagunt i el que travessa el carrer del Molinell.

La instal·lació d'avisadors acústics s'ha realitzat tenint en compte les indicacions de l'ONCE que els recomana en aquells encreuaments que es queden en ambre intermitent per als vehicles mentre està actiu el verd per als vianants.

Arxivat a:

Destacats