Mobilitat sostenible connectarà per carril bici Benimaclet i el centre abans de Nadal

De Benimaclet a Porta de la Mar, en 10 minuts, amb la bici

Guardar

bicicleta
bicicleta

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que el carril bici que connectarà Benimaclet amb el centre de la ciutat estarà a punt per abans de Nadal. L'itinerari circularà per l'eix de Porta de la Mar, Doctor Moliner i Doctor Gómez Ferrer fins Vicente Saragossà.

Les obres està previst que comencen la setmana vinent i suposaran un canvi substancial en les possibilitats d'accessibilitat entre el centre i aquest barri del nord de la ciutat, podent des d'ara les persones desplaçar-se entre un i altre en tan sols 10 minuts en bici.

Esta nova infraestructura "millorarà la xarxa de carril bici a la zona de Facultats, destacant referent a això el pas per l'Hospital Clínic, que fins a dia de hui havia representat una zona de conflicte per la deficient situació en què es trobava i que ara millorem de manera molt significativa", ha assenyalat Grezzi.

El carril bici baixarà a la calçada en el tram de Blasco Ibáñez, a l'altura de l'Hospital, de manera que la vorera passarà a ser d'ús exclusivament per a vianants. A més, també s'habilitarà una dàrsena perquè les ambulàncies mantinguen el seu espai d'estacionament en les millors condicions possibles.

D'altra banda, i al llarg de l'any que ve, quan tinga lloc una remodelació integral del vial d'accessos al centre sanitari, es baixarà a la calçada el carril bici que ara mateix circula per la vorera del Clínic en direcció a Primat Reig. D'esta manera, els ciutadans i ciutadanes de València comptaran amb un carril bici completament segregat de la vorera des de Benimaclet a Porta de la Mar.

"Es tracta d'una actuació que donarà servici a un gran nombre d'usuaris, ja que tot el barri de Benimaclet quedarà cobert per fi en infraestructures de qualitat per a comunicar-se amb el centre en bicicleta, a través d'una infraestructura que donarà servici a un dels barris on el moviment veïnal més fortament ha exigit un gir cap a la pacificació del trànsit", ha assenyalat Grezzi.

A més, el fet de ser un carril bici bidireccional suposarà que el veïns i veïnes que abans només comptaven amb la possibilitat de fer el sentit centre-Benimaclet per la calçada (seguint la marxa dels cotxes) ara puguen fer els dos sentits, sense haver de buscar una ruta alternativa per al sentit Benimaclet-centre, com passava fins ara.

El tram Benimaclet-Porta de la Mar tindrà un total de 1.000 metres de longitud i la creació d'esta infraestructura també comportarà la desviació del pas de vianants entre els carrers Gómez Ferrer i Doctor Moliner per fer recte el trajecte de vianants i evitar les voltes que fins ara els vianants es veien obligats a fer "facilitant l'itinerari de les persones i fent més còmoda la vida als veïns i veïnes en el seu dia a dia", ha assenyalat Grezzi.

Destacats