Mislata i València preparen una comissió que "pacifique" les seues fronteres

Carlos Fernández Bielsa i Sandra Gómez s'han reunit per a abordar l'entorn urbà compartit entre totes dues ciutats

Guardar

Gomez Bielsa Valencia Mislata
Gomez Bielsa Valencia Mislata

"És la primera vegada, en la història de la ciutat, que es fa una reunió bilateral per a treballar qüestions que afecten tots dos municipis", ha iniciat Carlos Fernández Bielsa. L'Alcalde de Mislata ha començat, així, a relatar la reunió amb la Vicealcaldessa i Regidora d'Urbanisme de València, Sandra Gómez; la 'llavor' d'una imminent "Comissió bilateral" que millore els accessos i la mobilitat en els punts d'unió entre València i Mislata.

"Aquesta legislatura ha de ser la legislatura en què València integre una visió metropolitana", ha assenyalat Gómez. Una visió en la qual entra "entendre" que hi ha veïns i veïnes de Mislata "que desenvolupen part del seu 'dia a dia' a València" i viceversa. "És per això que hem de tindre, les institucions, una visió de conjunt, integrada, global i metropolitana. Volem començar a treballar ja amb l'Alcalde de Mislata per a millorar la connexió entre tots dos municipis", ha assegurat la Vicealcaldessa.

Bielsa ha assenyalat que en la reunió s'han "compartit" i "analitzat les diferents zones" compartides entre tots dos municipis; això ha portat a decidir la creació d'aquesta Comissió Bilateral, "per a millorar l'accessibilitat i l'entramat urbà" entre les dues ciutats. El punt més prioritari, segons ha assenyalat l'Alcalde, és precisament una de les principals connexions entre aquestes.

"El límit entre el Carrer València i el pont Nou d'Octubre, amb l'encreuament del museu (Museu d'Història de València), no és accessible", resumia Bielsa. En aquest entorn, qualsevol vianant no pot transitar d'una ciutat a l'altra sense un canvi de 'nivell', per a superar un mur i escales. "Ja no diguem qui va en cadira de rodes", asseverava Bielsa. L'Alcalde de la localitat de l'Horta Sud creu que serà treball de tots dos ajuntaments, a través de la Comissió, "pacificar" connexions com aquesta.

Una institució que 'unisca'

Durant aquesta reunió també s'ha abordat una "visió integradora" de totes dues ciutats quant al transport públic i metropolità. Gómez ha assenyalat com a proposta "molt interessant", per part de Bielsa, que determinats serveis com Valenbisi puguen integrar-se "dins de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV)", i així continuar amb la 'dissolució' de les fronteres. En aquest sentit, la Vicealcaldessa ha celebrat la recent investidura de Pedro Sánchez com a President: "Estem esperançats i expectants amb què el nou Govern per fi complisca amb la nostra Comunitat. En concret, amb el transport metropolità de València".

Bielsa ha aprofitat l'ocasió per a fer "una crida" a les institucions per a crear el "Consell Metropolità de l'Horta", que permeta treballar "en matèria d'urbanisme, mobilitat sostenible i qualsevol qüestió necessària des d'un àmbit metropolità". Una institució que podria treballar, al costat de l'ATMV, a ampliar el servei de bicicleta pública als municipis corresponents. "És necessari acabar, d'una vegada, amb aquesta etapa del PP que va eliminar el Consell per interessos polítics. Necessitem una institució que unisca municipis, no que els separe", ha asseverat.

Destacats