Militars de l'UME desplegaran als carrers de València per ser zona de major risc

Defensa activa els metges militars en la reserva i incrementa la producció de la solució desinfectant hidroalcohòlica

Guardar

ume
ume

Efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) es desplegaran en les zones de major risc de propagació del coronavirus d'algunes ciutats espanyoles, entre elles València, per a realitzar reconeixements previs que permeten identificar necessitats, segons ha anunciat aquest diumenge el Ministeri de Defensa.

La decisió s'ha adoptat en la reunió de coordinació que ha presidit aquest diumenge la ministra Margarita Robles en la seu del seu Departament per a estudiar les accions que lideraran les Forces Armades en compliment amb el decret d'estat d'alarma aprovat pel Govern.

La primera decisió adoptada ha sigut la d'activar l'UME per a fer "reconeixements previs" en aquelles zones urbanes on té desplegats contingents (Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife), en zones d'aquestes ciutats on pot haver-hi major risc de propagació del virus.

Aquest desplegament podrà ser visible des de les 15.00 hores d'aquest diumenge com a pas previ a la reunió de coordinació en el Ministeri de l'Interior, on s'activarà el Centre de Coordinació Operativa.

En qualsevol cas, durant el període d'estat d'alarma les Forces Armades comptaran amb un comandament únic, que serà el Cap d'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya.

El JEMAD, a través del Comandament d'Operacions, integrarà les capacitats operatives, sanitàries, logístiques i d'infraestructura pertanyents a l'UME, Igesan i l'estructura operativa d'Exèrcits i l'Armada, que posarà a la disposició de les autoritats competents.

Però a més, el Ministeri de Defensa ha decretat l'activació de metges militars en la reserva i ha donat instruccions a la farmàcia militar perquè incremente l'elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics que foren necessaris.

A la reunió en la qual s'han adoptat aquestes decisions han assistit, a més de la ministra, el secretari d'Estat de Defensa, Ángel Olivares; el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya; el Sotssecretari de Defensa, Alejo De la Torre; el secretari de Política General, almirall Juan Francisco Núñez; el comandant del Comandament d'Operacions, tinent general Fernando López Del Pou; el Cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), Luis Martínez Meijide; i els directors de Gabinets i la directora de Comunicació.

Totes aquestes mesures es concretaran en una instrucció que desenvoluparà en l'àmbit del Ministeri de Defensa el reial decret aprovat aquest dissabte pel Consell de Ministres pel qual es declara l'estat d'alarma.

Arxivat a:

Destacats