Milers de persones acomiaden el Nadal en la Cavalcada "més valenciana"

Les imatges d'una Cavalcada de Reis Mags en la qual Ses Majestats han repartit 10.000 kg de caramels

Guardar

20200105 Cabalgata Reyes Magos Oriente Valencia 2020 Carles Desfilis-31
20200105 Cabalgata Reyes Magos Oriente Valencia 2020 Carles Desfilis-31

Una hora abans que els caramels començaren a volar la gent ja començava a 'emplenar' el recorregut. Des del Pont de les Flors, puntual, ha eixit la primera part de la Cavalcada de Reis Mags de València 2020: música, cabuts i gegants, seguits de les carrosses d'empreses col·laboradores, obrin pas al Patge Miquel, "emissari especial" de Ses Majestats a València.

Enguany hi ha més recorregut, més visibilitat i més caramels. Des de l'avinguda Navarro Reverter fins a Marques de Sotelo, en un recorregut de quasi dos quilòmetres. milers de persones i, sobretot, xiquets i xiquetes han gaudit de les carrosses, espectacle i la "singularitat valenciana", com apuntava el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que composen la Cavalcada.

El recorregut, d'inici a fi, s'havia calculat entorn de l'hora i quart. Així, amb un càlcul més o menys encertat, la capçalera de la Cavalcada ha arribat a Marqués de Sotelo, enfront de l'Estació del Nord, a les 19.15. No obstant això, la celebració està encara lluny d'acabar. No ha sigut fins passades les 20 hores que el primer Rei Mag, Melcior, ha arribat a la Plaça de l'Ajuntament. Una vegada ací, ha quedat a l'espera dels seus dos companys per a fer-se fotos amb autoritats i la Fallera Major Infantil. És llavors quan pugen al balcó amb ajuda de la grua de bombers i es dirigeixen als xiquets i xiquetes de la plaça.

Al pas de cada Carrossa Reial, li precedia la seua cort, vestida d'un color en particular; Melcior de color blau; Gaspar, de roig; i Baltasar, de verd. La seua arribada al balcó, no obstant això, tampoc significa el final de la cavalcada; li segueixen un repartiment 'volador' de regals, i un espectacle que anima als xicotets i xicotetes a dormir; requisit indispensable per a rebre la visita.

Els personatges propis de la Cavalcada, com en la passada edició, són els que més expectació generen. Amb la seua pròpia carrossa, temàtica i fins i tot banda sonora, el patge Caterina i el Senyor Carbó han anat acompanyats del seu seguici. La primera, com una de les principals 'fonts' de caramels de tota la cavalcada, com a emissària i portaveu especial de Ses Majestats en el Cap i Casal. El segon s'ha encarregat, suposadament, de repartir carbó a aquells i aquelles que s'hagen portat malament. Ha sigut Dolça, no obstant això, un dels personatges "singulars" que més expectació generava, perquè la seua temàtica són, precisament, els caramels.

La primera part de la Cavalcada ha arribat a l'Ajuntament després de més d'una hora d'espera; no obstant això, des de les 18 hores hi havia ambientació musical especial per a l'ocasió. El mateix balcó de l'Ajuntament fa d'escenari. Tota una conjunció d'elements sota la direcció artística de la Fam teatre. Des d'un titot gegant, a Herodes amb soldats romans, l'espectacle 'Univers Blanc' o una secció especial dedicada a l'Estrela d'Orient que, des de la capçalera, guia als Reis Mags. Acrobàcies, figures, banderes i torxes creen un ambient artístic pensat per a la diversitat familiar.

Amb l'última carrossa que anima a dormir, la Cavalcada s'ha diluït a Xàtiva. Allí, moltes famílies repassaven la quantitat de caramels agafats entre paraigües, bosses, caixes i fins i tot jaquetes com un sac.

Fotos de la Cavalcada de Reis Mags de València 2020

Fes clic en les imatges per a veure-les a grandària completa

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Destacats