Metrovalencia reforça els serveis de vigilància i atenció al client en les parades i estacions pròximes als centres universitaris

La flexibilització de les mesures preventives va suposar el dilluns un increment del nombre de persones usuàries del 12,37% a València i del 8,17% a Alacant respecte al mateix dia de la setmana anterior

Guardar

metrovalencia
metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reforçat els serveis de vigilància i atenció al client en les estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d'Alacant que donen accés als centres universitaris.

Aquesta mesura s'aplica des d'aquest dilluns, 1 de març, quan es van reprendre les classes presencials en les universitats de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'evitar possibles aglomeracions i ajudar a complir les mesures de prevenció establides per a les persones usuàries dels serveis de transport públic.

El reforç de personal previst s'ha establit a València en les Línies 4 i 6 del tramvia, així com en les estacions de transbord de Benimaclet, Àngel Guimerà i Entroncament, mentre que a Alacant s'ha previst al llarg de la Línia 2, entre Estels i Sant Vicent del Raspeig.

Juntament amb aquesta mesura FGV manté el servei al 100%, amb unitats en doble composició i ha previst incorporar a la circulació tramvies addicionals, en el tram que uneix Pont d'Assot amb els campus universitaris, en cas de registrar increments de demanda puntuals al llarg del dia.

Increment de desplaçaments

El retorn a les classes presencials en els centres universitaris i la flexibilització de les mesures de prevenció ha provocat un increment del 12,37% en el nombre de persones usuàries respecte al dilluns anterior a València, sumant 123.724 desplaçaments, i d'un 8,17% més a Alacant, amb 19.928 viatgers i viatgeres.

No obstant això, aquestes dades encara situen el volum de desplaçaments per davall del 50% respecte a les mateixa dates de l'any passat, abans d'iniciar el període de confinament.

Mesures de prevenció

Aquestes mesures dirigides a les persones usuàries se sumen a la resta d'iniciatives que FGV promou per a garantir un transport segur i que inclouen el reforç dels treballs de neteja i desinfecció de trens i instal·lacions, la renovació de l'aire cada tres minuts de l'interior de totes les unitats i un increment del personal dedicat a informar els viatgers i viatgeres.

En concret, el personal auxiliar COVID-19 té com a missió principal informar viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d'aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

FGV ha llançat també la campanya 'Viatgem en silenci', amb la finalitat de conscienciar sobre la importància que té guardar silenci i no parlar durant els desplaçaments per a disminuir la possibilitat de contagi de COVID-19.

Al seu torn, l'empresa pública recorda que és obligatori la utilització de màscara de protecció homologada durant tota l'estada i en tot moment dins de les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

Els clients i les clientes, a més, tenen a la seua disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic en els vestíbuls de les estacions i a l'interior de les unitats de metro i tramvia.

Arxivat a:

Destacats