Metrovalencia oferirà informació en temps real sobre l'aforament dels trens

Guardar

metro covid
metro covid

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà informació en temps real sobre l'aforament dels trens en circulació a les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia, a través de pantalles situades en els vestíbuls d'accés.

Aquesta mesura, encara en proves, es preveu que comence a funcionar de manera regular en les pròximes setmanes. Una vegada en funcionament possibilitarà establir, en cas de necessitat, una limitació d'accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers, prèviament fixat al pas de cada estació.

Les 24 pantalles s'han instal·lat a les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d'Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

Aquesta actuació, segons ha explicat la directora d'Igualtat, Accessibilitat, Seguretat i Relacions Institucionals d'FGV, Anaïs Menguzzato, "s'emmarca dins de les diferents accions desenvolupades per FGV en els últims mesos per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries dels nostres serveis de transport públic".

Control d'aforament

Les dades que s'analitzen parteixen d'una estimació prèvia sobre l'aforament de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d'ocupació dels combois i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions senyalitzades en el sòl, així com guardar distància amb altres persones.

FGV realitza des de fa mesos comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques "big data", amb vista a establir l'adequació d'aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les cambres de l'interior de les unitats, amb les quals s'obté una fiabilitat del 97%.

Mesures de prevenció i recomanacions

"El control d'accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l'obligació d'utilitzar mascareta en tots els desplaçaments en transport públic, s'ha reforçat el dispositiu de vigilància propi i en col·laboració de les forces de seguretat" ha assenyalat Menguzzato.

A més des de fa mesos, l'empresa pública ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, i a l'interior de les unitats.

Com a part d'aquestes mesures, FGV va realitzar el mes de juny passat un estudi per a determinar la presència de COVID-19 en les instal·lacions i trens de Metrovalencia i TRAM d'Alacant que va oferir resultats negatius. L'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), que depén del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) del Ministeri de Ciència i Innovació, va desenvolupar aquesta anàlisi que es repetirà de nou.

Com a mesures preventives FGV aconsella evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central de trens i tramvies, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar i, encara que els vehicles i instal·lacions d'FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d'utilitzar el servei de transport.

Al seu torn, es recomana que en les andanes, durant l'espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantenir la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat en el sòl amb la nova senyalització.

Des d'FGV s'informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d'objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l'aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els viatgers i les viatgeres poden contactar amb el personal d'Atenció al Client d'FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Destacats