Metrovalencia llança una campanya per a promoure l'ús correcte dels patinets en les seues instal·lacions

Aquesta iniciativa es realitza en col·laboració amb l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV)

Guardar

Campana_patinetes
Campana_patinetes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat una nova campanya, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure el correcte ús dels patinets en el conjunt de les instal·lacions i trens de Metrovalencia. Els originals han sigut dissenyats per Santi Vicente de l'estudi 'memosesmas', com a part de la iniciativa 'El metre és teu. Espai de convivència. Cuida'l'.

Per segon any consecutiu, FGV ha organitzat una convocatòria dirigida a professionals de la il·lustració gràfica i/o el còmic, membres d'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) perquè els creadors triats realitzen diferents originals, dirigits a transmetre als viatgers i viatgeres, i a la resta de persones usuàries, la necessitat de respectar les instal·lacions.

Desconnecta el patinet'

Segons ha explicat el mateix Santi Vicente "el concepte sobre el qual se sustenta aquesta campanya parteix d'una pregunta: quin altre tipus de conductes de respecte es produeixen en espais de característiques similars? Igual que els dispositius electrònics, en determinats llocs d'ús públic (com el cinema, avions, sales o teatres) perquè no molesten han de tindre l'opció i l'obligació de ser desconnectats".

El projecte ampra l'analogia dels dispositius mòbils de 'lliscar per a desconnectar' i aprofita la capacitat de plegat que solen tindre els patinets (encara que la normativa d'FGV no estableix l'obligatorietat que siguen plegables), per a reforçar la idea d'acció i moviment en lliscar. Res millor que 'desconnectar' el patinet en el metre, amb la finalitat de cuidar les instal·lacions i als seus usuaris i usuaris.

L'estudi memosesmas (consultar ací), creat per l'arquitecte i il·lustrador Santi Vicente, està centrat en la generació d'idees i la seua comunicació gràfica.

A través d'aquestes habilitats i inquietuds té la sort de resoldre problemes de marques, empreses i institucions amb solucions que abasten camps com la il·lustració, el disseny o l'arquitectura efímera.

Segona edició

Després de Santi Vicente, les següents campanyes incloses en aquesta iniciativa que combina il·lustració i missatges de respecte seran protagonitzades per Edmon, Tania Vicedo, Núria Tamarit i Lluna Pa.

En la primera edició d'aquesta proposta, desenvolupada entre 2018 i 2019, van participar altres il·lustradors i il·lustradores com l'estudi de Juárez Casanova, Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, conegut professionalment com a Calpurnio, Pau Valls, Virgínia Lorente i Mikko.

Arxivat a:

Destacats