Metrovalencia continua implantant millores: els acompanyants de persones amb discapacitat viatjaran gratuïtament

La persona haurà de tindre una discapacitat igual o superior al 64% perquè s’aplique aquesta mesura de Metrovalencia

Guardar

metrovalencia
metrovalencia

Metrovalencia s'ha convertit en un dels serveis públics més importants de la ciutat de València. Tant és així que, només el mes de maig, Metrovalencia va desplaçar un total de 6,1 milions de viatgers. Un increment de l'1,04%, respecte al mateix període de 2018, que fes valdre la confiança que els usuaris han depositat en aquest servei de transport públic que, a més, continua creixent gràcies a les millores que des d'FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) han posat en marxa.

Així, el servei de metro nocturn de València ha sigut tot un èxit. L'ús d'aquest servei ha anat creixent progressivament des de la seua posada en marxa fins al punt de superar els 155.000 usuaris en els seus sis primers mesos. Així mateix, i gràcies a les millores que es van introduir el mes de febrer passat, s'ha pogut incrementar el nombre de circulacions i freqüències per a optimitzar l'experiència dels usuaris. Un bon acolliment d'aquest servei, que ha aconseguit que, durant l'horari d'estiu, s'haja decidit mantenir el mateix pas de trens nocturns.

No obstant això, Metrovalencia també ha implantat millores més enllà de les freqüències de circulació. I és que, ara, els acompanyants de persones amb gran discapacitat – igual o superior al 64% que requerisquen la cura d'algú – podran viatjar de manera completament gratuïta. Només serà necessari que es dispose de la targeta Mobilitat d'FGV o el document oficial que acredite la discapacitat de la persona en qüestió.

Poden entrar els animals de companyia en Metrovalencia?

La resposta és sí, encara que amb excepcions. D'aquesta manera, sí que se'ls permet l'entrada a gossos d'assistència per a persones amb discapacitat o amb instructors d'ensinistrament; gossos que acompanyen a les forces de seguretat; i, finalment, xicotets animals domèstics en traspontins.

De moment, la mesura de permetre l'entrada d'animals de companyia sense transportin, com ocorre en altres ciutats com Madrid en el qual s'ha reservat l'últim vagó per a eixa fi, no es planteja a la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats