MetroBus triplica el seu ús amb la creació de les llançadores i les sis noves línies

L'ocupació del servei s'incrementa progressivament i arriba al 75% respecte a abans de la pandèmia

Guardar

metrobus
metrobus
Més de 81.000 persones han utilitzat els nous serveis de MetroBus que la Generalitat Valenciana ha posat en marxa en l'àrea metropolitana de València. Les llançadores als polígons industrials i les noves línies d'autobús entre municipis de l'Horta han triplicat l'ús d'aquest transport públic en els últims mesos.Unes novetats que han arribat acompanyades d'una bateria de mesures per a millorar el transport públic després d'uns mesos molt complicats a causa de la pandèmia. Entre elles, destaca l'arribada del Bo 10, que ha rebaixat les tarifes al voltant d'un 30% i que ha sigut utilitzat per 450.000 usuaris i usuàries.Així mateix, l'ocupació d'aquest servei s'està incrementant progressivament fins a arribar al 75% d'ocupació respecte a les xifres anteriors a la pandèmia. En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, afirma que "a mesura que s'avança en la lluita amb la Covid, es va recuperant la confiança en el transport públic de la Generalitat, en aquest cas en MetroBus".

NOVES LÍNIES I LLANÇADORES

En aquest increment de l'ús del servei han tingut especial protagonisme les sis noves línies impulsades per la Generalitat Valenciana: Xirivella - València; Alaquàs - València; Aldaia - Manises; Portsaplaya - València; Quart de Poblet - Manises - Paterna - Campus de Burjassot, i Albal - Paiporta, així com a cinc llançadores a diferents polígons industrials de l'àrea metropolitana de València que van entrar en funcionament a principi d'any.Aquests nous serveis han ajudat a reduir l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, el soroll i l'ocupació de les vies, amb un total de 142 tones de CO₂ equivalent, 365 kg de NOx i 12 kg de PM10.El mateix Arcadi España afirma que "es tracta de dos passos ferms per a millorar el transport de l'àrea metropolitana, per a reduir la congestió de les carreteres i, sobretot, les emissions de CO₂ a l'atmosfera".

BONO 10

El passat 1 de març entrava en funcionament el nou Bo 10, permetent una reducció del preu del viatge en un 30% així com evitar l'ús dels diners en efectiu. Aquest bo de 10 viatges és vàlid per a la xarxa de MetroBus i té un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones, segons el pla zonal de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). Unes tarifes equiparables a les de la targeta TuiN de Metrovalencia.Així mateix, aquest bo permet un transbord en la xarxa de MetroBus durant els 60, 90, 110 o 120 minuts següents a la primera validació, segons les zones transitades i es pot adquirir en estancs, quioscos i punts de venda habilitats, en l'aplicació RecargaMobilis, en les taquilles i màquines d'autovenda de la xarxa d'FGV i en l'oficina d'atenció al client de l'ATMV.El 31 de maig també va veure la llum el bitllet QR, un bitllet senzill per a qualsevol origen i destinació de l'àrea metropolitana de València al mateix cost que en efectiu que es pot adquirir a través de l'aplicació 'E-mobil-ity'. Amb aquesta iniciativa, l'ATMV s'adapta a les noves plataformes de pagament i avança en la digitalització del sistema de transport públic.

RENOVACIÓ DE LES PARADES

Dins d'aquesta aposta per la mobilitat sostenible de la mà de MetroBus, la Generalitat té previst invertir 8,5 milions d'euros a renovar les quasi 1.000 parades de transport públic interurbà d'autobús. Amb aquesta iniciativa, que eixirà a licitació en els pròxims mesos, es milloraran els punts de parada que tindran informació en temps real dels horaris dels autobusos, a més, també es renovarà el mobiliari, millorant la qualitat del transport metropolità per a fer-lo més senzill i accessible.La infraestructura metropolitana de parades adoptarà un sistema de marquesines o tòtems i simbologia unificat per a tota la zona metropolitana, de manera que la percepció del transport públic metropolità siga unitària i de qualitat. El seu disseny s'ajustarà als criteris d'accessibilitat universal per a tota la ciutadania.
Destacats