Mesures d'accessibilitat i seguretat viària en la CV-500

Guardar

el saler
el saler

El Govern de la Nau s'ha compromès a impulsar el diàleg i la coordinació amb la Generalitat Valenciana "per a promoure totes les mesures d'accessibilitat i seguretat viària necessàries en la carretera CV-500". Ho ha fet en una moció, alternativa a la presentada al Ple per Narciso Estellés, de Ciutadans, que ha defensat el regidor Sergi Campillo i que ha sigut aprovada amb els vots dels regidors de l'equip de govern

En aquesta moció alternativa s'inclou igualment el compromís del Govern de la Nau de "continuar el procés de diàleg amb les entitats veïnals i socials dels pobles del Sud de València per a seguir avaluant les mesures executades per a pacificar el trànsit de la CV-500", alhora que reitera la convicció que "són perfectament compatibles els drets dels habitants del Parc Natural de l'Albufera a poder desenvolupar la seua vida en plenitud amb la protecció del medi ambient i la seguretat viària"

La presentació d'aquesta alternativa a la moció d'Estellés ha estat precedida per un debat iniciat amb la intervenció de Luís Alberto Zorrilla, president de la Plataforma Veïnal dels Poblats del Sud, abans de donar pas a Narciso Estellés, qui ha criticat les iniciatives preses en aquesta carretera que discorre pel Parc Natural argumentant, entre altres raons, perillositat per als ciclistes. També ha demanat la millora del servici d'autobusos, amb incorporació d'autobusos híbrids, i ha argumentat que "totes les actuacions han d'estar condicionades al diàleg amb les persones afectades".

Alberto Mendoza, del Grup Popular, ha criticat les actuacions dutes a terme i s'ha referit al seu negatiu impacte econòmic. Fins i tot ha argumentat que "no s'ha informat als alcaldes pedanis", extrem negat pel regidor de Devesa-Albufera Sergi Campillo, que ha afirmat que açò era mentida "perquè els alcaldes han anat a totes les reunions celebrades". El regidor de Devesa-Albufera ha manifestat que "haguera sigut una irresponsabilitat no actuar en eixa carretera", i s'ha dirigit als grups d'oposició municipal per a preguntar-los "si estaven o no a favor de la pacificació de trànsit en la CV-500"

Campillo ha fet una crida a la responsabilitat per part de tots i ha defensat mesures com la reducció de la velocitat de 80 a 60 quilòmetres per hora, "que suposa una diferència escassament de tres minuts entre València i el Perellonet. Igualment ha qualificat de rotunda mentida "que es vulga prohibir el vehicle privat en la CV-500".

També ha intervingut breument el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi per a referir-se, entre altres aspectes, a actuacions com la de "posar els semàfors que des de fa 20 anys demanaven els veïns". Grezzi ha assenyalat que s'havia actuat "per fases, evitant tancar la carretera i buscant garantir la seguretat i l'accessibilitat de tots", i finalment s'ha dirigit al grup Ciutadans per a preguntar si aquest partit aprovarà els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2017 fins i tot en el cas que no s'incloga el Contracte Programa que València reclama i necessita"

Destacats