Més de 40 professionals de l'Hospital La Fe s'han actualitzat sobre la patologia Von Villebrand

Guardar

Ponentes_Jornada_Actualizacion_Hemostasia_Factor_Von_Willebrand_300
Ponentes_Jornada_Actualizacion_Hemostasia_Factor_Von_Willebrand_300

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha celebrat una jornada informativa amb l'objectiu de donar a conéixer els últims avanços sobre la patologia del factor von Willebrand.

Aquest factor és una de les proteïnes fonamentals del sistema de l'hemostàsia i afecta un nombre elevat de condicions congènites i adquirides. Els símptomes més usuals estan associats a problemes de sagnat.

Durant aquest curs, dirigit pel cap de la Unitat d'Hemostàsia i Trombosi de l'hospital i de la Unitat de Coagulopaties Congènites de la Comunitat Valenciana, el doctor Santiago Bonanad, s'han mostrat distints enfocaments dels trastorns del factor von Willebrand, com ara el seu diagnòstic, la seua relació amb els problemes hemorràgics en els pacients crònics i els portadors de dispositius intracardíacs i el seu maneig terapèutic.

A la jornada, hi han assistit més de 40 professionals de distintes disciplines: infermeria, hematologia, anestesiologia, cirurgia cardíaca, anàlisis clíniques i personal investigador de grups acreditats de l'Institut d'Investigacions Sanitàries.

En la sessió informativa, es van realitzar les ponències de les doctores Ana Cid (hematòloga de la Unitat de Coagulopaties Congènites de la Comunitat Valenciana), Azucena Pajares (anestesiòloga de la Unitat d'Anestèsia i Reanimació de l'Hospital La Fe), Lucía Doñate (cirurgiana cardíaca de la Unitat de Cirurgia Cardiovascular de l'Hospital La Fe) i Jenny Goudemand (professora d'Hematologia de la Université de Lille).

Arxivat a:

Destacats