Més d'11 km de retencions en algunes de les principals vies d'accés a València per la tractorada

La protesta per la crisi del sector de l'arròs concentra a centenars d'agricultors i provoca importants retencions a la ciutat

Guardar

WhatsApp Image 2021-03-30 at 11.32.08
WhatsApp Image 2021-03-30 at 11.32.08

Més de 300 tractors s'han acumulat aquest dimarts durant les primeres hores del matí pels carrers de València per a reivindicar mesures que salven al sector arrosser. Els sindicats AVA-Asaja i La Unió de Llauradors denuncien que les retallades de 25 milions d'euros de les ajudes europees posa en perill el cultiu de l'arròs.

Els arrossers han eixit al voltant de les huit del matí des de diversos municipis de la Ribera Baixa i de l'Horta, com avant À Punt. El seu objectiu és transmetre el seu missatge de protesta enfront del govern espanyol en la Comunitat Valenciana, encara que les seues reivindicacions també impliquen les administracions locals i autonòmica del territori valencià.

Els tractors per la Pista de Silla en direcció a València en una imatge publicada a Twitter per l'Associació Valenciana d'Agricultors.

Segons apunta la Direcció General de Trànsit, una de les principals retencions ha tingut lloc en Pista de Silla (V-31) a l'altura de Silla i en direcció a la capital valenciana. En la V-30 que voreja el nou llit del Túria, es registra un altre gran embós en sentit cap a la A-7 i a l'altura de València. A més, en la mateixa via i a l'altura de Quart de Poblet s'ha provocat una altra retenció.

La principal reivindicació és la reducció de més de 25 milions d'euros de la PAC (Política Agrària Comuna). No obstant això, la protesta no sols té raons econòmiques. Els agricultors arrossers exigeixen als ajuntaments una millora en termes de dragatge de l'Albufera i de les séquies i de les marjals valencianes. Així mateix, demanen un ús més compatible de l'aigua.

Mentre entra en vigor la nova PAC, els arrossers reclamen cobrar les subvencions en qualitat de compensació que va prometre el govern espanyol. A causa de les negociacions en curs entre el Parlament Europeu i el Consell de la UE, la data provisional d'inici de la reforma proposada de la PAC s'ha retardat fins a l'1 de gener de 2023.

La tractorada a l'altura de l'Hospital Nou d'Octubre en una imatge publicada per un usuario de Twitter.

 

Destacats