Mercadona modifica el seu horari i controlarà l'aforament dels supermercats

Assegura que els productes de primera necessitat estan "més que garantits" i demana no acaparar per "solidaritat"

Guardar

mercadona-coronavirus
mercadona-coronavirus

Mercadona ha emés un comunicat aquest diumenge en el qual anuncia les mesures que durà a terme des de demà, dia 16 de març, per a evitar la propagació del coronavirus, entre les quals es troba el control de l'aforament en els supermercats, així com obligar els clients a romandre separats, almenys, un metre.

En concret, indica que es controlarà l'aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones. Per això, cada supermercat de Mercadona tindrà concretat l'aforament màxim que garantisca la distància preventiva d'un metre entre qualsevol persona.

Així mateix, no es permetrà l'accés una vegada complet aquest aforament mentre no abandonen l'establiment altres clients. Al seu torn, en la via pública d'accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d'un metre per a les persones que esperen el seu torn d'entrada a les portes dels supermercats, que haurà de respectar-se per a poder accedir a aquest.

Mercadona garantirà la separació mínima d'un metre entre clients amb recomanacions del personal del supermercat i amb el suport de cartells reforçant aquestes mesures. També estaran marcats límits d'un metre en el sòl de la secció de Pescateria i en les línies de caixes.

Igualment, indica que l'horari d'obertura serà de 09.00 a 20.00 hores, però afig que, donada l'excepcionalitat de la situació, s'anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, en cas que es duga a terme, seran comunicades a cada moment.

NO S'ADMETRAN DEVOLUCIONS

Mercadona també vol deixar clar que les botigues romandran proveïdes, "reforçant i garantint" el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat perquè els clients puguen realitzar la seua compra diària.

Amb l'objectiu de protegir la seguretat alimentària, afirma que no s'admetran, "en cap cas i en cap concepte", devolucions de producte.

Quant a les recomanacions generals que realitza als seus clients, els treballadors de Mercadona i, a través de cartelleria i megafonia, recordaran que és recomanable acudir solament una persona a realitzar la compra (no en família, o amb xiquets o grups), no acudir persones que formen part dels grups de risc, com a ancians o persones amb malalties cròniques, o espaiar la compra al llarg del dia i no a l'hora d'obertura de l'establiment.

En la mateixa línia, també aconsella que per "solidaritat", es realitze la compra amb agilitat i rapidesa, que no s'emmagatzeme innecessàriament productes perquè el subministrament de productes de primera necessitat està "més que garantit", que es pague preferentment amb targeta i s'evite l'ús de diners en efectiu.

HIGIENE D'EMPLEATS I ESTABLIMENTS

Finalment, Mercadona recorda que ha adoptat mesures internes per a reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals es troba el lliurament per l'empresa dels utensilis d'higiene i prevenció necessaris, i l'adopció dels criteris específics respecte a la salut.

Igualment, s'han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les seues instal·lacions amb serveis externs.

"En aquests moments, i d'acord amb la situació excepcional en la qual està immersa el país, en Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per a col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment d'aquestes mesures", conclou el comunicat.

Arxivat a:

Destacats