Medi Ambient demana a la Confederació més i millor aigua del Xúquer per a l'Albufera

Guardar

Proyecto_Life_Albufera
Proyecto_Life_Albufera

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer les aportacions necessàries d'aigua del Xúquer per a assegurar el cabal i la qualitat de l'aigua de l'Albufera.

Durant la jornada de clausura del Projecte Life Albufera, que té lloc este dimecres i el dijous en el Jardí Botànic de la Universitat de València, Julià Álvaro ha recordat que este va ser un dels motius del vot en contra del Consell al Pla Hidrològic de la Conca del Xúquer, perquè el pla no contemplava una política per a la conservació de la salut de l'aigua de l'Albufera, pel fet que no es preveien aportacions de qualitat i es marcaven uns límits quantitatius però no qualitatius.

Així mateix, Álvaro ha mostrat el compromís del Govern Valencià amb la protecció de l'Albufera i ha remarcat que s'ha de cuidar des de les administracions públiques enfront de l'explotació que ha patit el llac històricament.

A més, el secretari autonòmic ha recordat que el llac va arribar a una situació de col·lapse a finals dels anys 70 i que els treballs iniciats en els 80 pareix estan donant el seu fruit en matèria de vegetació i equilibri.

El Projecte Life+12 "Gestión Integrada de tres humedads artificiales en cumplimiento de las directivas de Agua, Aves y Hábitats",té com a principal objectiu millorar conjuntament la qualitat de l'aigua procedent del llac de l'Albufera, la diversitat dels hàbitats i de les seues espècies.

Arxivat a:

Destacats