Mans Unides de València construïx un menjador per a una casa d'acollida de xiquetes del carrer a l'Índia

Guardar

xiquetes India
xiquetes India

Mans Unides València, amb la col·laboració de la parròquia de Benissa, construirà un menjador i neteges per a una casa d'acollida de xiquetes del carrer en el nord-est de l'Índia, segons han indicat hui a l'agència AVAN fonts d'esta ONG catòlica per al Desenrotllament.

L'alberg, en un suburbi de Guwahati en l'estat d'Assam, actualment acull a 55 xiquetes d'entre 4 i 18 anys que van a col·legis governamentals on completen els seus estudis, però que es veuen obligades a menjar en un espai obert en el que en època de pluges, el fred i la humitat, els fa emmalaltir ben sovint, segons han indicat hui a l'agència AVAN fonts de Mans Unides.

"En el centre d'acollida aprenen una formació professional i se'ls ajuda a iniciar activitats generadores d'ingressos, mentres que les menys capacitades reben una educació no formal i aprenen oficis com a costura i la cria de bestiar perquè totes puguen guanyar-se la vida dignamente", han afegit.

Des de 2006, les xiquetes del carrer de Guwahati disposen d'esta casa d'acollida, que per falta de mitjans, encara no té algunes facilitats elementals com són un menjador, el seu mobiliari, una cuina, i suficients neteges.

"Degut al cost del projecte, les religioses salesianes de Sant Joan Bosco que regixen la residència no van poder construir el menjador, ni les neteges suficients, per la qual cosa van sol·licitar la col·laboració de Mans Unidas", segons les mateixes fonts.

Els habitants de Guwahati viuen en condicions molt precàries, en la contornada de l'estació o en els molls i els suburbis creixen ràpidament. Així, la població ha passat de 200.000 habitants en 1971 a 1.6 milions en l'actualitat.

Les religioses "estan molt compromeses amb la identificació i el rescat de les víctimes del tràfic de dones, així com de la seua prevenció i a més, gaudixen del suport de les autoritats locals, que valoren molt positivament les seues tarees"

Destacats