Manifestació del 25N de València 2022: horari i recorregut

Aquest és l'horari i el recorregut de la manifestació del 25 de novembre de València 2022

Guardar

La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro
La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro

La manifestació del 25N de València 2022 tornarà a recórrer, un any més, els carrers del centre de la ciutat per a reivindicar una societat lliure de violències masclistes. Enguany, sota el lema 'Dones Vives i Unides contra el Masclisme' i 'Fins que siguen zero', milers de persones tornaran a participar en aquesta manifestació que se celebra pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

L'horari de la manifestació del 25N de València és a les 19.30 hores. El moviment feminista ha convocat a totes les associacions, entitats i ciutadania que vulguen participar en la Porta de la Mar. Així, el recorregut de la manifestació serà el mateix que en anys anteriors: Porta de la Mar, carrer Colón, Xàtiva, avinguda Marqués de Sotelo i finalitzarà en la plaça de l'Ajuntament.

La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro
La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro

Activitats complementàries pel 25N

València acollirà altres esdeveniments durant el cap de setmana amb motiu del 25N, que es concentraran el diumenge, 27 de novembre. Així, d'una banda, la plaça de l'Ajuntament acollirà una nova edició de l'IgualMent Fest 2022, una fira en la qual no només participaran més de 40 entitats per a visibilitzar els recursos que ofereix el tercer sector, sinó que, a més, hi haurà teatre i batucada.

La programació la completaran les actuacions musicals del grup de reggae Roots Amazonians, la cantautora Kela o el quartet Felices las cuatro. Com ha assenyalat la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, "la finalitat és oferir una mirada positiva a la lluita contra la violència masclista i acostar el concepte d'igualtat".

I el mateix diumenge, València també serà testimoni de la Marxa contra la Violència de Gènere. Aquesta sisena edició consisteix en una prova esportiva, no competitiva, que pretén sensibilitzar a la població sobre les violències masclistes perquè hi haja "tolerància zero".

D'aquesta manera, la carrera del 25N a València començarà a les 10.00 hores, i està previst que finalitze a les 11.20 hores. La meta es trobarà al passeig de l'Albereda, entre el pont de l'Exposició i el pont del Real, on s'han organitzat activitats esportives fins a les 13.00 hores, aproximadament.

Amb un recorregut de 5,5 quilòmetres, la Marxa contra la Violència de Gènere tindrà el següent itinerari: passeig Albereda, pont de les Flors, avinguda de Navarro Reverter fins a la Porta de la Mar, carrer de Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanqueries, Comte de Trénor, Pintor López, Plaça del Temple, Plaça de Tetuan i Pont del Real fins a la meta en l'Albereda.

La capital del Túria reivindica, així, una societat lliure de violències masclistes en la qual, com assenyala Beamud, "els homes han d'estar implicats". La regidora ha recordat que el 25N és un reflex del treball que durant tot l'any es duu a terme des del consistori per a la prevenció i atenció a la violència masclista en tots els seus vessants, com els tallers en els centres educatius, el programa Repara per a l'atenció i intervenció psicològica d'homes amb relacions conflictives o el programa Taronja Sencera per a l'atenció a la violència de gènere en l'adolescència.

Destacats