Les universitats públiques valencianes reprendran la docència híbrida

Guardar

Un grup de joves a la universitat
Un grup de joves a la universitat

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana reprendran a partir del pròxim 1 de març el model de docència híbrida, una vegada analitzats les dades de l'evolució de la pandèmia que presenten actualment una tendència a la baixa.

Així s'ha acordat en la reunió que han mantingut aquest dijous la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, i les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes. Cal recordar que administració i institucions acadèmiques van decidir el passat 26 de gener reduir al mínim la presencialitat en la docència durant el mes de febrer i tornar a avaluar aquesta situació en funció del comportament de la pandèmia.

En aquest sentit, i tenint en compte l'actual evolució de les dades sanitàries a la Comunitat Valenciana, en la reunió de hui han acordat reprendre, a partir del dilluns 1 de març, el model de docència híbrida que cada universitat tinguera previst i aprovat per a la docència del segon quadrimestre del curs 2020-2021.

Igualment, s'aplicarà el pla de contingència establit i implementat per cada universitat per a "continuar mantenint la seguretat en les instal·lacions i preservant la salut de la comunitat universitària".

"MÀXIMA SEGURETAT"

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència, i Societat Digital, i les universitats públiques valencianes recalquen que "continuaran treballant de manera coordinada per a adoptar les decisions que, a cada moment, es consideren més adequades per a oferir una docència de qualitat des de la màxima seguretat per a les persones, atenent en tot moment a la situació sanitària i avaluant les mesures adoptades en funció d'aquesta".

Recentment, la rectora de la Universitat de València (UV) i actual portaveu de la Conferència de rectors de les universitats públiques valencianes (CRUPV), Mavi Mestre, avançava la voluntat dels responsables dels campus de restaurar, almenys, el model híbrid que desenvolupaven abans de l'escalada de la tercera ona de la pandèmia.

"Som universitats públiques, presencials, i, per tant, el tema de la no presencialitat és una solució transitòria puntual per a una limitació imposada per la pandèmia. El nostre objectiu és recuperar com més prompte millor la presencialitat, que implica, no sols formació, sinó també convivència i relacions socials", defensava Mestre en una entrevista amb Europa Press.

Destacats