Les universitats públiques implantaran una eina de control d'aglomeracions als campus

Guardar

universidad_valencia
universidad_valencia

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana implantaran una eina tecnològica per al control d'aglomeracions i traçabilitat de contagis per Covid-19 en tots els campus.

Així ho han acordat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i els rectors de les institucions acadèmiques durant una reunió per videoconferència per a fer balanç de l'inici de curs i coordinar les accions que s'estan duent a terme en cadascun dels campus.

La consellera Pascual ha destacat que "una vegada més les tecnologies es posen al servei de les persones, de manera que ens faciliten el nostre dia a dia en un escenari marcat per la pandèmia, al mateix temps que permet que l'alumnat valencià puga acudir a classe amb seguretat".

També ha ressaltat "l'alt nivell de les universitats públiques valencianes en recerca i desenvolupament de tecnologies, com en aquest cas, i la coordinació i col·laboració de totes elles amb la conselleria".

Aquesta eina, elaborada per la Universitat Politècnica de València (UPV), està desenvolupada mitjançant tecnologia oberta i ha sigut posada a la disposició de la resta d'universitats, amb la finalitat de facilitar la gestió d'afluència de persones i, a més, poder fer un seguiment de les persones que han tingut contacte amb algú que puga donar positiu.

El sistema d'informació recapta dades anonimitzades que permeten "prevenir contagis i fer traçabilitat si es produeixen", explica la Conselleria en un comunicat.

A més, l'administració i les universitats també han acordat la implantació d'un sistema d'anàlisi d'aigües residuals per sectors que permetrà detectar focus de possibles contagis, en el cas que es produïsquen.

25,56 MILIONS DEL FONS COVID

Durant la trobada també s'ha fet referència a l'anomenat 'Fons Covid', que es destinarà a les universitats públiques valencianes, que ascendeix a 25,56 milions d'euros, que seran repartits per nombre d'alumnes.

D'aquesta manera, la Universitat de València (UV) rebrà 9.712.800 euros; la Universitat Politècnica de València rebrà 5.623.200 euros; la Universitat d'Alacant (UA), 5.112.000 euros; la Universitat Jaume I (UJI), 2.556.000,00 i la Universitat Miguel Hernández (UMH), 2.556.000 euros.

Aquesta assignació està destinada a un conjunt de despeses sobrevingudes derivades de la crisi de la Covid-19, entre els quals destaquen el condicionament i adaptació d'infraestructures, principalment aules i laboratoris i l'adquisició d'equipament informàtic, a més de per a neteja i desinfecció, material higiènic, contractació de professorat i assistència tècnica de suport i reforç en serveis telemàtics i la implementació de plans de formació tecnològica.

Destacats