Les regidories d'Ocupació i Joventut s'unixen per a fomentar la inserció laboral dels i les joves

Amb este protocol el consistori reforçarà totes les vies de comunicació i difusió dels programes d’ocupació i promoció juvenil

Guardar

0719 Bernabé Taxes idiomes Valencia Activa
0719 Bernabé Taxes idiomes Valencia Activa

Les Regidories de Formació i Ocupació i de Joventut de l'Ajuntament de València, establiran un protocol de col·laboració per a sistematitzar les actuacions de totes dues regidories amb l'objectiu de crear sinergies i millorar els servicis per a les persones joves aturades de la ciutat de València o aquelles que vulguen millorar professionalment o autoemprar-se.

Gràcies a aquest protocol el consistori reforçarà totes les vies de comunicació i difusió dels programes d'ocupació i promoció juvenil. D'aquesta manera, els i les joves valencians podran conéixer de primera tota la informació que precisen i assessorament sobre ocupació, formació, emprenedoria i innovació econòmica en els centres municipals de joventut, que són els seus llocs de referència.

"Els nostres i les nostres joves han de sentir a les Administracions Públiques més a prop que mai, i més en moments com els que estem travessant i és per això que hem impulsat aquest protocol, perquè la col·laboració entre regidories és fonamental per a optimitzar les polítiques d'ocupació i acostar-les amb èxit als col·lectius als quals es dirigeix, com el dels i les joves", ha subratllat la regidora d'Ocupació, Pilar Bernabé.

"Des de 2015, gràcies a anem!, el nostre programa d'ocupació dirigida a joves de menys de 30 anys, més de 1000 valencians i valencianes han comptat amb una primera experiència laboral a l'Ajuntament de València, una aposta que es realitza des del convenciment que un treball digne, decent i de responsabilitat social és fonamental per a projectar als joves cap al seu futur", ha recordat Bernabé.

"A més, des de València Activa hem millorat l'ocupabilitat de 200 joves amb la formació específica, en col·laboració amb l'Escola d'Organització Industrial, dirigida a joves amb l'objectiu d'oferir una formació de qualitat en matèries d'alta ocupabilitat ateses les necessitats reals del mercat laboral i així millorar la seua ocupabilitat", ha indicat la regidora Bernabé.

Per part seua, la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha destacat "la col·laboració entre totes dues regidories per a reforçar les actuacions en matèria d'ocupació, formació, assessorament, emprenedoria i millora de les opcions d'ocupabilitat, accions que formen part de l'eix Joventut Emancipada del Pla de Joventut 2019 – 2023".

Així mateix, ha destacat que des de la regidoria de Joventut "estem incrementant el nombre de cursos i tallers de formació, com els del programa EINES, perquè les persones joves disposen d'una major oferta gratuïta que s'ajuste a les seues necessitats, i a partir d'ara, aquest protocol de col·laboració ens permetrà continuar millorant els servicis i reforçar la coordinació, comunicació i difusió dels programes".

ACTIVITATS EN COL·LABORACIÓ

Gràcies a aquesta col·laboració les persones joves usuàries dels espais/servicis de la Regidoria de Joventut que estiguen interessades en ocupació, emprenedoria i/o formació, podran accedir a orientació personalitzada que pot donar-se tant de manera presencial com virtual en el centre, com en la xarxa de centres de Barris per L'Ocupació de València Activa, on se'ls dissenyarà un itinerari personalitzat per a l'ocupació i se'ls acompanyarà en el procés de cerca d'ocupació.

Amb la posada en marxa d'aquest protocol els i les joves valencians podran accedir a tallers grupals per a inscriure's a l'Agència d'Ocupació de València Activa i als seus cursos i ofertes. També podran rebre sessions de mentoria en els espais de joventut i acostar-se als programes d'emprenedoria de València Activa.

Destacats