Les obres de remodelació de la plaça de la Reina començaran a principis de 2021

Ribó ha assegurat que si no es presenten més recursos, després de Nadal es podria començar amb les obres

Guardar

plaza-reina
plaza-reina

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat, aquest matí, a Les notícies d'À Punt Mèdia que les obres de remodelació de la plaça de la Reina podrien començar a principis de 2021, després de les festes nadalenques, sempre que no hi haja cap recurs més. De fet, els pressupostos municipals de l'Ajuntament de València per a l'any vinent han reservat una partida de 10,3 milions per a l'execució de la plaça de la Reina.

L'actuació no sols consistirà en la creació d'espais verds i zones d'ombra, la instal·lació de condícies públiques i el soterrament de contenidors, o reservar un espai central per al tradicional Mercat de l'Escuraeta que, cada any, se situa als peus de la Catedral de València, sinó que aquesta plaça emblemàtica de la ciutat dirà adeu a la rotonda central, que dona accés al pàrquing subterrani.

D'aquesta manera, els accessos al pàrquing subterrani desapareixeran del centre de la plaça de la Reina, i se situaran al costat de l'inici del carrer de la Mar, amb l'objectiu de canviar la rotonda central per un espai per als vianants. D'aquesta manera, l'accés d'entrada es traslladarà al carrer de la Pau, mentre que l'eixida del pàrquing es realitzarà pel carrer de la Mar, la qual cosa permetrà alliberar espai.

L'estacionament dels taxis desapareixerà de la seua ubicació actual, i s'habilitaran parades als voltants de la plaça, garantint sempre l'accessibilitat als garatges privats, la recollida de residus i els serveis de càrrega i descàrrega. Sens dubte, una actuació que transformarà la imatge no només d'una de les places principals de la ciutat, sinó del centre de València.

Destacats