Les Magues de Gener protagonitzen una Festa de la Infantesa virtual

Guardar

Cavalcada de les Reines Magues a València
Cavalcada de les Reines Magues a València

La Societat Coral el Micalet ultima els preparatius per a celebrar una Festa de la Infantesa 2021 virtual que protagonitzaran les Magues de Gener en un any marcat per la crisi provocada per la Covid-19 que impedeix la realització de la cavalcada pels carrers de València.

Aquesta serà una sisena edició especial i adaptarà les activitats d'aquesta expressió cívica, festiva i multicultural destinada a les xiquetes i xiquets i amb la qual se celebra el solstici d'hivern, a l'actual situació sanitària.

La Societat Coral el Micalet donarà a conéixer en els pròxims dies a les Magues de Gener, que encarnen a la Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Sororidad. Les magues faran una crida a la infància i enviaran cartes per correu electrònic als xiquets que vulguen rebre el seu missatge que adjuntarà un recortable de papiroflèxia. Per a això, els pares han d'enviar a festadelainfantesa@gmail el nom de la xiqueta o xiquet i el correu al qual ha de remetre's.

En els pròxims dies, visitaran la seu del Micalet amb la seua vareta màgica en forma de cor per a gravar en vídeo els seus missatges amb els millors desitjos per a l'any vinent, per al qual s'han fet unes xapistes de color gris amb una imatge d'una xiqueta i un xiquet amb màscara.

El Micalet ha realitzat una exposició retrospectiva dels cinc anys de la Festa de la Infantesa comissariada per Cristina Escrivà i Francesc Piera que es va inaugurar el 21 de desembre i es pot visitar fins al 10 de gener de 2021.

A més, en les xarxes socials de l'entitat (@maguesdegener) s'aniran bolcant vídeos i fotografies de les activitats d'enguany i les desenvolupades en edicions anteriors. Així mateix, es compartiran cançons laiques per a la infància, gravades expressament per a l'ocasió i que seran incloses en un disc.

"LLIBERTAT, TOLERÀNCIA I RESPECTE"

El president del Micalet, Tonetxo Pardinyes, ha convidat "a totes les famílies a col·laborar en aquesta edició online que té com a objectiu enaltir la llibertat, la tolerància i el respecte". Pardinyes ha subratllat que "la Festa de la Infantesa vol contribuir amb molta il·lusió a defugir la situació sanitària i proporcionar una alegria a les xiquetes i xiquets amb diverses activitats i accions".

Per part seua, la coordinadora del projecte i membre de la junta directiva de la societat musical, Cristina Escrivà, ha indicat la voluntat d'"afrontar amb conscienciació, solidaritat i de manera festiva les iniciatives i propostes d'enguany".

Destacats