Les falleres majors de València coneixen al papa Francesc al Vaticà

Carmen Martín i Nerea López han entregat al pontífex una imatge de la Verge dels Desemparats i un llibre sobre Falles

Guardar

Les Falleres Majors de València 2022 visiten al Papa
Les Falleres Majors de València 2022 visiten al Papa

Les falleres majors de València 2022 Carmen Martín i Nerea López han visitat al papa Francesc després de la seua audiència dels dimecres. El pontífex s'ha mostrat entusiasmat en veure-les i les ha reconegudes a l'instant.

No ha pogut resistir-se a demanar-los que s'alçaren i li mostraren amb detall els seus abillaments. Les falleres, per part seua, li han regalat una imatge de la Verge dels Desemparats vestida amb els rams de l'ofrena del setembre passat i un llibre sobre la festa que el papa ha llambregat amb curiositat.

Les falleres estan a Roma des de dilluns passat amb motiu de la realització de l'Extra de Falles del periòdic 'Levante-EMV'. El principal objectiu d'aquest viatge és la d'exercir d'ambaixadores d'unes festes tan internacionals com són les Falles per diferents ciutats europees. En anys anteriors, les respectives falleres majors van visitar París, Ginebra, Londres, Venècia i Atenes.

Carmen Martín i Nerea López van descobrir el destí d'enguany després d'entregar el seu ninot en l'exposició. Aquest es va revelar a la ciutadania a través de 'Levante-EMV' quan elles ja havien aterrat, amb una imatge seua vestides de particular a la Fontana di Trevi, la seua primera parada en la capital italiana, on van complir la tradició i van llançar una moneda desitjant un regnat "el més normal possible".

Ambdues van afirmar que començaven aquest viatge amb moltíssima il·lusió i moltes ganes de representar la festa valenciana més internacional pels carrers de la ciutat eterna durant 72 hores.

El dia d'ahir van estar vagarejant per Roma i visitant els seus impressionants monuments, ja vestides amb el vestit tradicional valencià, atraient l'atenció dels romans i romanes, i també dels nombrosos turistes que visiten la ciutat, alguns d'ells de València. Molts dels curiosos no van dubtar a demanar-los fotos i xarrar una estona amb elles.

Una de les visites més emotives va ser la de l'església nacional espanyola a Roma, on van poder detenir-se un moment en els sepulcres dels papes valencians Calixt III i Alexandre VI.

Destacats